Postovi

Prikazuju se postovi od lipnja 17, 2018

Ova tri pregleda su ključna za život svake žene ! A evo i zašto...

Slika
  Postoji par pretraga koje bi svaka žena trebala obaviti, jer te pretrage često znaju biti spasonosne. Stručnjaci su nakon duge rasprave došli do zaključka kojih bi 3 pretrage trebala obaviti svaka žena. Postoji par pretraga koje bi svaka žena trebala obaviti, jer te pretrage često znaju biti spasonosne. Stručnjaci su nakon duge rasprave došli do zaključka kojih bi 3 pretrage trebala obaviti svaka žena. Papa test bi svaka žena nakon 18 godine trebala obavljati jednom godišnje, mamografiju bi svaka žena trebala obavljati svake dvije godine nakon što pređe 40 godina, dok denzitometriju se preporuča kontrolirati nakon 50 godine života. Ukoliko postoje genetske predispozicije za ranije obolijevanje prema preporuci liječnika pretrage možete kontrole možete početi i u ranijoj dobi. 1. Papa test – papa test je pretraga koja nam služi u otkrivanju raka grlića maternice, te nekih spolnih bolesti. Stručnjaci smatraju da liječnički pregled treba obaviti svake godine. K

OVA MASA JE BLAGODAT ZA CIJELI ORGANIZAM- Recept !

Slika
Ova smesa čisti krvne sudove, leči srce, obnavlja imuni sistem, čisti jetru, bubrege, preventivno deluje na infarkt, a poboljšava rad mozga, koncentraciju i pamćenje, reguliše i telesnu težinu. Potrebno je: – 400 gr proklijale pšenice – 15 svežih, organskih limunova – 12 glavica belog luka – 1 kg meda – 400 g svežeg jezgra oraha Priprema: Pre svega, treba da pripremite proklijalu pšenicu – 400 gr pšenice stavite u staklenu teglu i nalijete vodom, pa ostavite da odstoji preko noći. Nakon što je odstajala 12 sati preko čiste gaze prospite vodu iz tegle. U tegli ostaviti isceđenu pšenicu. Posle 24 sata se dobija pšenica s klicama. Potom sameljite proklijalu pšenicu, orahe i očišćene glavice belog luka. Sameljite pet limunova, dodajte smesi i sve zajedno izmešajte. Od preostalih limunova iscedite sok i mešajte dok ne postane homogeno. Med stavite na kraju. Dobijenu masu čuvajte u frižideru. Nakon što odstoji tri dana spremna je za konzumaciju. Smesa se koristi tako što se jedna ili

5 stvari koje nikada ne trebate raditi prije spavanja !

Slika
Spavanje je proces koji odmara naše tijelo i koji nam daje snagu i energiju. Bez spavanja, ne bismo mogli da preživimo i zato je vrlo važno da svakog dana imamo barem 7 sati sna. Međutim, stvari koje radimo neposredno pred spavanje takođe utiču na kvalitet našeg sna, i na cjelokupan organizam. Zato vam predstavljamo stvari koje ne smijete raditi ako želite da budete zdravi i odmorni. Spavanje na licu Pre nego što utonete u san, potrudite se da budete okrenuti na leđima. Ako spavate na licu, gravitacija povlači tečnosti u vaše lice i vaša koža počinje da slabi. Vremenom, ona će se brže opustiti, pa ćete tako pokvariti svoj izlged. Zato se trudite da uvijek spavate na leđima. Liježete u krevet neopranog lica Pre nego što legnete, obavezno morate oprati vaše lice. Tokom dana, vaše lice kupi prljavštine i bakterije koje začepljuju pore na licu, pa tako vaša koža na licu ne može da „diše“. Ako lice ne operete, ono će brže stariti i takođe ćete imati problem sa bubuljicama i mitiserima. St

Nećete vjerovati šta se nalazi u vinu koje pijete !

Slika
Prema studiji objavljenoj u Analytical Chemistry Research okus i boja vina ovise o načinu na koji je ono proizvedeno te o kemikalijama koje su mu dodane u samom procesu proizvodnje. Istraživači koji su proveli studiju tvrde kako bi boce s vinom na sebi trebale imati informacije o supstancama koje su vinu dodane tijekom procesa proizvodnje uključujući šećere i kiseline. U studiji koju su proveli dr. Heli Sirén i njezini kolege sa Sveučilišta u Helsinkiu, Finska, a u kojoj je analiziran kemijski profil osam vina crnog Pinota iz različitih regija – SAD-a, Francuske, Novog Zelanda i Čilea. Rezultati studije pokazali su kako svako vino ima različiti profil na čije oblikovanje je utjecao proces proizvodnje. „Zanimali su nas procesi proizvodnje vina i željeli smo ih usporediti na uzorcima visokokvalitetnih vina“, rekla je dr. Sirén. „Nasadi crnog Pinota zahtjevni su za berbu – prinos se razlikuje iz godine u godinu. Svi vinari koji proizvode Pinot crni krenu od iste stvari – grožđa – a zavr

Kako produžiti život za 14 godina!

Slika
Gotovo da nema čovjeka koji ne bi želio živjeti što duže. Zato vrlo zanimljivim djeluje nedavno objavljena studija... Gotovo da nema čovjeka koji ne bi želio živjeti što duže. Zato vrlo zanimljivim djeluje nedavno objavljena studija u engleskom časopisu Science Medicine koja na svjetlo dana iznosi četiri navike koje produžuju život za dodatnih 14 godina. Da bi do toga došli znanstvenici su pratili više od 20,000 ljudi u starosti između 45 i 79 godina tokom punih 13 godina. Tom prilikom su uočili da među njima sve dugovječne osobe karakterizira prakticiranje upravo četiri životne navike. Riječ je o nepušenju, regularnoj fizičkoj aktivnosti, konzumiranju pet obroka voća i povrća dnevno, te umjerenom posezanju za alkoholom. Proučavajući rezultate svojeg istraživanja znanstvenici došli do fascinantnog podatka koji kaže da su ljudi koji su prakticirali ove sve četiri navike imali četiri puta manje šanse da umru od onih koji nisu prakticirali nijednu. Očigledno je da za dobro zdravlje i

Ove namirnice su uzrok opakih bolesti !

Slika
Namirnice koje su odgovorne za opake bolesti Američki centar za javne interese (CSPI) objavio je izvještaj na kojem se nalazi nekoliko najrizičnijih namirnica koje je nadgledala američka administracija za hranu i lijekove (FDA). Američki centar za javne interese (CSPI) objavio je izvještaj na kojem se nalazi nekoliko najrizičnijih namirnica koje je nadgledala američka administracija za hranu i lijekove (FDA). Ova agencija je inače odgovorna za regulaciju proizvoda, morskih plodova, jaja i mliječnih proizvoda, kao i pakirane hrane kao što su keksi i maslac od kikirikija. Izvještaj se odnosi na cijeli svijet. U ovom članku vam donosimo 3 namirnice koje su krive za razvoj bolesti u svijetu. Jaja Velika većina bolesti uzrokovanih jajima je usko povezana sa salmonelom. Regulative za čišćenje i inspekciju jaja je ustanovljena 70ih godina prošlog stoljeća. Ovaj potez vladajućih organa je reducirao epidemiju salmonele uzrokovanu fekalnom zarazom ljuske jajeta. Međutim, Salmonella Enteritidi