Evo kako ćete napraviti zdrav i sasvim drugačiji čips koga će svi ukućano obožavati !


Ne, nećemo napisati kako je čips od krumpira jako zdrav, ako ste tako nešto sada očekivali. Ali imamo jedno drugo otkriće za vas – čips od cikle. Znam da ćete sada pomisliti kako je to nejestivo, no nemojte dijeliti takvo mišljenje ako to do sada nikada niste probali. Vjerujte, iznimno je ukusno i jako zdravo.

Cikla poboljšava krvnu sliku
Za ciklu slobodno možemo reći da je prava jedna bombica zdravlja s obzirom na to koliko vitamina i minerala u sebi sadrži. Baš zbog toga cikla ima svoja posebna antikancerogena svojstva. Betocijanin je jedan od najvažnijih, pigment koji cikli daje prekrasnu bordo boju, ali i poboljšava našu krvnu sliku budući da se apsorbira u krv i omogućuje veći prijenos kisika. Osim toga, cikla je vrlo bogata vitaminom C, beta-karotenom, folnom kiselinom i željezom.

Čips od cikle
Čips možete osim od cikle napraviti i od bilo kojeg drugog korjenastog ili gomoljastog, ali i lisnatog povrća. Već smo pisali o hrskavom kelju. Također, izvrstan je i vrlo zdrav čips od jabuke pa biste se mogli sjetiti i tog recepta iz Zdrave kuhinje.
Priprema:
Ciklu ogulite, a zatim ju narežite na vrlo tanke ploške. Začinite je sa začinima i s mrvicom ulja. Raspodijelite povrće na lim u koji ste stavili masni papir za pečenje. Pecite na 150ºC otprilike 40 do 50 minuta.

Izvor: zdravakuhinja.com

Primjedbe