5 stvari koje nikada ne trebate raditi prije spavanja !


Spavanje je proces koji odmara naše tijelo i koji nam daje snagu i energiju. Bez spavanja, ne bismo mogli da preživimo i zato je vrlo važno da svakog dana imamo barem 7 sati sna. Međutim, stvari koje radimo neposredno pred spavanje takođe utiču na kvalitet našeg sna, i na cjelokupan organizam.
Zato vam predstavljamo stvari koje ne smijete raditi ako želite da budete zdravi i odmorni.

Spavanje na licu
Pre nego što utonete u san, potrudite se da budete okrenuti na leđima. Ako spavate na licu, gravitacija povlači tečnosti u vaše lice i vaša koža počinje da slabi. Vremenom, ona će se brže opustiti, pa ćete tako pokvariti svoj izlged. Zato se trudite da uvijek spavate na leđima.

Liježete u krevet neopranog lica
Pre nego što legnete, obavezno morate oprati vaše lice. Tokom dana, vaše lice kupi prljavštine i bakterije koje začepljuju pore na licu, pa tako vaša koža na licu ne može da „diše“. Ako lice ne operete, ono će brže stariti i takođe ćete imati problem sa bubuljicama i mitiserima.

Stavljanje previše kozmetičkih proizvoda
Ako ste naviklli da pred spavanje stavljate kreme koje vam omekšavaju kožu, onda ne radite ništa loše, ali ako preterujete sa ovim kremama, onda takođe začepljujete pore na vašem licu koje neće moći da diše i da se regeneriše tokom noći.

Ležete u krevet žedni
Prije nego što legnete u krevet, morate popiti dosta vode, jer vaše tijelo tokom noći mora da ostane hidrirano. Ako legnete žedni, kada se probudite vaše tijelo će biti iscrpljeno.

Jedete jaku hranu
Ako pred spavanje jedete jaku i masnu hranu, onda se nećete dobro provesti kada se probudite. Vaše tijelo će čitavu noć variti tu hranu i tako će trošiti energiju, pa ćete se probuditi umorni i bez energije.

Izvor:aska.rs

Primjedbe