Piće stvoreno za otapanje masnoće !

Zima je idealno vrijeme da se pokušamo odviknuti od zašećerenih sokova kojima 'gasimo' žeđ i zadovoljavamo potrebu za okusima koje obećavaju pića u bojama slatkiša.
Zbog njihove nakrcanosti šećerom, unosimo više kalorija negoli smo toga svjesni, misleći pri tome kako je bolje tijelo osvježiti na taj način nego sladoledom.

Ipak postoje ukusna pića, odličnog okusa i stvarnog osvježenja koje pri tome vode računa o vašoj liniji tako da ne samo da ne opterećuju tijelo suvišnim kalorijama, već mu pomažu i prilikom probave.
Možete ih napraviti same kod kuće i biti sigurne da su svi sastojci prirodni i 'nezagušeni' šećerom i ostalim aditivima.
Voda je jedan od najvažnijih saveznika zdravog načina života, bez obzira držite li dijetu ili ne. Između ostalog ona pomaže u probavi i apsorpciji hrane te pomaže kod izlučivanja otpadnih tvari uz crijeva i bubrega, a pazite li na unos hrane dat će vam osjećaj sitosti.
Želite li iz tijela isprati toksine i masnoće na ukusan, lagan i zdrav način, učinite to s napitkom koji pomaže kod mršavljenja i čisti tijelo.


Sastojci:
– 1 litar vode;
– 1/2 grejpa;
– 1 mandarina;
– 1 krastavac;
– 4 do 6 većih listića metvice;
– led.

-Grejp – bogat je vitaminom C. Sadrži i vitamin A, E, K , vitamine B te flavonoide koji imaju antioksidativno djelovanje. Bogat je kalcijem, folnom kiselinom, fosforom i kalijem.
-Mandarina – stabilizira razinu šećera u krvi i ubrzava potrošnju kalorija
-Krastavac – pojačava osjećaj sitosti, prirodni je duiretik pa smanjuje
nadutost i čisti tijelo od toksina
-Metvica – ubrzava i kontrolira probavu i smiruje želudac


Priprema:
1. Krastavac narežite, a grejp i mandarinu ogulite i razdvojite na kriške;
2. U veliki stakleni vrču ili bocu širokog grla ubacite sve sastojke;
3. Prelijte ih vodom i spremite u frižider;
4. Ostavite vodu da odstoji preko noći;
5. Sljedeće jutro napitak promiješajte i pijte ga tijekom cijelog dana.

Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr

Primjedbe