Riješite se opekotina od sunca proizvodom koji svako ima u kući !



Preplanuli ten je uvek u modi, ali pretjerano izlaganje suncu može dovesti do crvenila i opekotina, a ponekad se i pored zaštitnog faktora dogodi da izgorite na suncu.

Sindi Alen Stjuart podijelila je na društvenoj mreži Fejsbuk fotografije, koje su za kratko vrijeme postale viralne. Naime, na fotografijama se vide njene opekotine na leđima, koje je zadobila dok se sunčala, kao i način na koji je rešila ovaj iritantan problem.
Kako je objasnila, koristila je pjenu za brijanje sa dodatkom mentola. Ona je pjenu nanijela na opekotine i ostavila da stoji oko 30 minuta da se osuši. Potom je leđa isprala, a već narednog dana crvenilo se smanjilo.

Sindi je napisala da je potrebno da prođu najmanje dva dana kako bi crvenilo u potpunosti nestalo.
 Preplanuli ten je uvijek u modi, ali pretjerano izlaganje suncu može dovesti do crvenila i opekotina, a ponekad se i pored zaštitnog faktora dogodi da izgorite na suncu.

Poznati dermatolozi tvrde da ovaj metod može biti od pomoći, jer se mentol koristi u kozmetici podjednako zbog osećaja hlađenja koji pruža, kao i zbog anti-zapaljenskog dejstva. Ipak, ova opcija se ne preporučuje ako se radi o ozbiljnijim opekotinama sa plikovima.
Postoje i drugi preparati koji mogu pomoći pri smirivanju crvenila i upale poslije sunčanja kao što je aloe vera, međutim ova varijanta sa penom je manje zahtjevna, ne ostavlja masan trag na koži i lako se ispira.

Ljekari preporučuju redovno mazanje kremama sa zaštitnim faktorom, kao i pravilno izlaganje suncu.

Izvor: BKTVNews

Primjedbe