Koprivnjača-hronični osip koji je hitno stanje!


Žene imaju dvostruko češće probleme s urtikarijom ili koprivnjačom. Česta je i kod djece i mladih. Poseban problem je javljanje urtikarije u trudnoći. To se često događa upravo zbog toga što je imunitet žene znatno slabiji, a posebno ako je žena izložena dodatnom stresu
Hronični osip ili urtikarija (koprivnjača), karakteriziraju crvene ili bijele mrlje različitih veličina, koje se javljaju i nestaju. Iako se najčešće povlači u roku od nekoliko sedmica ili manje, za neke ljude je ozbiljan i dugoročni problem.
Žene imaju dvostruko češće probleme s urtikarijom ili koprivnjačom. Česta je i kod djece i mladih. Poseban problem je javljanje urtikarije u trudnoći. To se često događa upravo zbog toga što je imunitet žene znatno slabiji, a posebno ako je žena izložena dodatnom stresu.

Simptomi
Urtikarija se javlja u obliku malih okruglih prstenova ili velikih mrlja i može promijeniti oblik. Obično uzrokuje svrbež, a pojedinačna mrlja traje od 30 minuta do 36 sati.
Nakon što mrlja nestane, obično se javljaju nove. Urtikarija se pojavljuje u serijama, najčešće na licu i udovima. Nešto manje od polovine oboljelih također imaju i angioedem, velike ožiljke ili otekline na koži koje se mogu pojaviti oko očiju i usana, na području ruku, nogu, genitalija ili unutar grla.
Oteklina u grlu može ometati disanje i zahtijeva hitno liječenje. Angioedem svrbi manje od urtikarije, ali može uzrokovati bol ili peckanje. Simptomi mogu doći i proći bez očitog okidača. Kod nekih osoba određeni uslovi, poput topline, napora ili stresa, mogu pogoršati simptome.

Djeca

Koprivnjača kod djece je česta pojava. Naučnici smatraju da je takva alergijska reakcija povezana s respiratornim infekcijama ili alergijama na određenu hranu.
Baš kao i kod odraslih, koprivnjača kod djece može zahvatiti probavni, respiratorni i kardiovaskularni sistem. Tegobe koje prate urtikariju su: otežano disanje, proljev, astma, svrbež itd. Kod djece hronična urtikarija upućuje na postojanje alergije. Najbolje bi bilo kada biste dijete podvrgnuli testiranju na alergije.
S potencijalnim pronalaskom alergena, mogle bi prestati i tegobe. Urtikarija kod djece ne treba biti razlog straha. Radi se o jednoj od najučestalijih dijagnoza u dermatologiji. Osim toga, dječija koža je znatno osjetljivija od kože odraslih osoba.

Liječenja

Pronalaženje djelotvornog tretmana za hronični osip može biti pravi izazov. U slučajevima kada je okidač identificiran, kao reakcija na određenu, hranu, lijekove ili fizički podražaj, tretman uključuje izbjegavanje okidača. Liječenje se provodi ovisno o težini urtikarije, te ovisno o tome koliko često se pojavljuje te u kojim vremenskim razmacima.
Ako je uzrok određeno zdravstveno stanje, osip se poboljšava tretiranjem samog uzroka. Simptomi se uspješno liječe OTC lijekovima ili lijekovima na recept. Liječnik će vam preporučiti najbolji lijek ili kombinaciju lijekova koja će umanjiti vaše simptome.
Terapija protiv urtikarije je uglavnom simptomatska što znači da je glavni zadatak ublažiti simptome. Liječnik će vam ovisno o vašem ili stanju vašeg djeteta propisati antihistaminike i kortikosteroide koji će poslužiti za ublažavanje simptoma.
Vrlo je važno slijediti savjete liječnika kada je urtikarija u pitanju. Nemojte se pokušavati prirodno liječiti ako niste sigurni što je uzrok. Upravo vam neki preparati prirodne medicine mogu ponoviti napad urtikarije. Eventualno možete popiti čaj od kamilice ili valerijane, ali ostale eksperimente ostavite za neki drugi put.

Anafilaktički šok

Urtikarija nije bezopasno stanje. Može prethoditi stanjima poput anafilaktičkog šoka. Prije bilo kojeg samostalnog oblika terapije nastojte se najprije konzultirati s liječnikom odnosno stručnjakom.

Izvor:  ladiesin.ba

Primjedbe

  1. KAKO DOBITI ZADUŽBENU POMOĆ @ 2% KAMATNE STOPE

    Nisam bio siguran u dobivanje vjerodostojnog zajmodavca na internetu, ali kad se više nisam mogao suočiti sa svojim dugom, moj je sin bio na bolničkom krevetu za operaciju koja je uključivala ogroman novac, a ja sam također trebao nešto novca za refinanciranje i dobivanje dobrog doma u potrazi za pomoć od prijatelja i kada više nije bilo nade, odlučila sam otići na internet i potražiti zajam i naći ću MARK WILLIAMS FUNDS s kamatnom stopom od 2% i primijeniti odmah s mojim detaljima prema uputama. U roku od sedam dana od moje prijave, on je uplatio moj iznos zajma bez skrivenih troškova i mogao bih se pobrinuti za medicinske račune svog sina, obnoviti račun za stanarinu i otplatiti moj dug. Savjetovat ću svakom tražitelju kredita da kontaktira MARK WILLIAMS FUNDS s (markwilliamstrustfirm@gmail.com) za jednostavnu i sigurnu transakciju

    OdgovoriIzbriši
  2. Trebate li kredit za plaćanje računa? Trebate li osobni ili komercijalni zajam? Trebate zajam za razne druge svrhe? Ako je odgovor da, molimo kontaktirajte nas danas na (loancreditinstitutions@gmail.com) radi posudbe. Nudimo najveći zajam od 20.000,00 do 2.000.000,00. Nudimo fiksnu kamatnu stopu na kredit @ 2 na 1-20 godina. Damo dvomjesečni poček prije početka mjesečne isplate. Dakle, ako ste zainteresirani za "dobijanje zajma e-poštom" loancreditinstitutions@gmail.com) ili Loancreditinstitutions@protonmail.com

    Obrazac zahtjeva za zajam: puno ime:

    zemlja:
    status:
    Grad:
    Omar
    Broj modela:
    Broj telefona:
    Iznos pozajmice:
    Mjesečna zarada:
    Okupacija:
    Razdoblje zajma:
    Namjena zajma:
    Email adresa:
    Jeste li se prijavili prije?

    OdgovoriIzbriši
  3. Trebate li kredit za plaćanje računa? Trebate li osobni ili komercijalni zajam? Trebate zajam za razne druge svrhe? Ako je odgovor da, molimo kontaktirajte nas danas na (loancreditinstitutions@gmail.com) radi posudbe. Nudimo najveći zajam od 20.000,00 do 2.000.000,00. Nudimo fiksnu kamatnu stopu na kredit @ 2 na 1-20 godina. Damo dvomjesečni poček prije početka mjesečne isplate. Dakle, ako ste zainteresirani za "dobijanje zajma e-poštom" loancreditinstitutions@gmail.com) ili Loancreditinstitutions@protonmail.com

    Obrazac zahtjeva za zajam: puno ime:

    zemlja:
    status:
    Grad:
    Omar
    Broj modela:
    Broj telefona:
    Iznos pozajmice:
    Mjesečna zarada:
    Okupacija:
    Razdoblje zajma:
    Namjena zajma:
    Email adresa:
    Jeste li se prijavili prije?

    OdgovoriIzbriši
  4. Da li vam treba zajam za konsolidaciju duga na 2%? Ili osobni zajmovi * poslovni zajmovi itd. Zainteresirane strane trebaju nam se obratiti za više informacija putem e-maila: loancreditinstitutions@gmail.com (Loancreditinstitutions@protonmail.com) Klijentu nudimo financijsko savjetovanje, kompanije koje traže financiranje duga i traženje zajma. Da obrtni kapital pokrene novi posao ili da proširi postojeći posao. Zainteresirane strane trebaju nam se obratiti za više informacija putem e-maila: loancreditinstitutions@gmail.com (Loancreditinstitutions@protonmail.com)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar