Hrana koju jedete ima utjecaj i na miris vagine !



Kako hrana utječe na vašu vaginu... I na njen miris!

Kod zdrave vagine je pH vrijednost kisela, što je štiti od pojave raznih infekcija i održava vlažnost, ali se tijekom ciklusa vrijednosti također mijenjaju. Osim prirodnih faktora, prirodnu ravnotežu u vagini možete i sami poremetiti.

Hrana koju jedete može biti jedan od faktora pormećene ravnoteže u vagini, što pak može utjecati i na njen miris (pa i okus), smatra dr. Mary Rosser, ginekolog iz Medicinskog centra u New Yorku te dodaje kako pojedini začini, luk, češnjak, crveno meso, mlijeko, šparoge, brokule i alkohol može poremetiti njezinu prirodnu ravnotežu.

Voće i voćni sokovi su uvijek dobar odabir, ali što god jeli, posljedice će biti prisutne samo nekoliko dana.

Ako želite paziti na prehranu kako ne biste poremetili ravnotežu vagine, dr. Rosser preporučuje puno voća i povrća, cjelovite žitarice te puno vode. Ako volite jogurt, možete si ga priuštiti: " Jogurt koji sadrži probiotike može biti od pomoći u održavanju optimalne kiselosti vagine".

Za kraj savjetuje damama kako bi trebale izbaciti slatke proizvode iz prehrane jer povišen šećer u krvi može stvoriti plodno tlo za gljivične infekcije.

/ordinacija.hr/

Primjedbe