Prirodan lijek koji liječi bakterije, prostatu, reumu


Trebate lijek protiv bakterija? A posebice protiv Escherichia coli (E. coli)? Za to je odlična kombinacija limuna i peršuna. S malim dodatkom maslinovog ulja i meda.

Naime, ako se išta može nazivati riznicom zdravlja, to je peršun. A zdravlje se krije u njegovom korijenu i listovima. Pomaže u liječenju mnogih bolesti: od upale prostate, do oticanja nogu, reumatizma, kostobolje, debljine, angine pektoris….

Dvije najpoznatije zdravstvene koristi limuna su jako antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Kada se udruže limun i peršun, pa se tome dodaju još med i maslinovo ulje dobijemo fantastičan lijek protiv svih bakterija, naročito protiv Escheriche coli

Potrebni sastojci:
  • 250 g korijena peršuna
  • 250 g limuna s korom
  • 250 g meda
  • 2 dcl maslinovog ulja
Med nabavite kod pravog i provjerenog pčelara. Limun treba dobro oprati. Najbolje je koristiti domaći limun, koji nije kemijski tretiran. Ukoliko limun kupujete u trgovini, zbog pesticida bi utoliko bilo dobro da ga prije upotrebe držite par sati u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Izvadite limun iz vode i osušite ga, a potom presijecite na pola. Odstranite košpice.

Korijen peršuna je potrebno dobro oprati. Misli se na običan, svježi peršun koji se uzgaja u vrtu. U blender zajedno stavite limun, peršun, med, maslinovo ulje i dobro izmiksajte. Dobit ćete kašastu masu, koja može stati u staklenu teglu od 250 g. Potrebno ju je čuvati u frižideru. Uzimati po jednu žlicu prije doručka i večere.

Izvor: dnevno.hr

Primjedbe