Koje namirnice nikada ne trebate zamrzavati!

 
Neka hrana može razviti opasne bakterije, a druga će izgubiti svoju teksturu i postati neukusna za jelo. Tu je i popis hrane koja može u duboko zamrzavanje i na koliko dugo Stručnjaci kažu kako ne bi trebalo zamrzavati vakumiranu hranu, jaja u ljusci, kuhana jaja, kavu, kremasti sir, puding, kiselo vrhnje, salate od piletine, tune..., kako prenosi Daily Mail, nikako ne trebate zamrzavati.

Kuhana tjestenina
Zamrzavanjem će se uništiti i ukus i tekstura rezanaca i postat će kaša kad ga odmrznete.

Već odmrznuta hrana
Ponovno zamrzavanje može biti opasno za zdravlje jer se bakterije tako brže razmnožavaju. Ali odmrznutu hranu možete ponovno zamrznuti ako je skuhate.

Sosevi
Ako u njima ima brašna, nikako ih ne stavljajte u zamrzivač.

Kečap
Kečap se neće pokvariti, ali će biti potpuno voden kada ga odmrznete.

Pržena hrana
Duboko zamrzavanje će uništiti hrskavu koricu na prženoj hrani. Ako zamrznete prženu hranu, poslije ćete je sigurno baciti - bit će bezukusna.

Avokado
On na niskim temperaturama gubi ukus i strukturu.
 
 
Svježi začini 
Listići će nakon odmrzavanja postati smećkasti i gnjecavi. Želite li zamrznuti svježe začinsko bilje, napravite to ovako - nasjeckajte ga, stavite u posudicu za pravljenje kockica leda, prelijte vodom i zamrznite. Kasnije kockice dodajte u jelo. 
 
Konzervirana hrana 
To nikako nemojte raditi jer može eksplodirati. Osim toga, kada je hrana konzervirana, nema nikakve potrebe za zamrzavanjem jer i u konzervi može jako dugo stajati. 
 
Krušne mrvice 
Imaju tendenciju postati mekane, odnosno promijeniti teksturu pa zamrzavanje nije dobra opcija čuvanja krušnih mrvica. 
 
Krastavci  
Oni sadrže puno vode pa će zamrzavanjem izgubiti teksturu, a time i svoj okus. U duboko zamrzavanje nije dobro stavljati umake za salate u bocama, nekuhanu tjesteninu i rižu, žitne pahuljice, jabuke, dinje, artičoke, patlidžan, zelenu salatu, krumpir (osim pirea), rotkvice, klice, gazirane napitke i pivo. Također, idealna temperatura zamrzavanja je minus 18 stupnjeva Celzijusovih, otkriva Visualistan.

Izvor: 24sata.hr

Primjedbe