Evo zašto je doručak najvažniji obrok u danu !



Ujutro voliš spavati više od ičega, zahvaljujući tome na svaki prvi sat u školi trčiš kao luda. Vrlo često se ne uspiješ ni obući kako treba, a o doručku da i ne govorimo.
Puno si puta čula rečenicu `doručak je najvažniji obrok u danu´, no tebi je ipak draža večera. Doručak ionako preskačeš. Jednostavno nisi gladna, a i nemaš vremena ujutro.
Iako većina nas za jutarnji zalogaj odabire- čašu vode, možda je vrijeme da se stvari promijene. Doručak je zaista najvažniji obrok u cijelom danu, a ovo su razlozi zašto. Nakon što ih pročitaš, sigurno nikada više (namjerno) nećeš preskakati ovaj obrok.

1. Doručak ti pomaže kod mršavljenja
Unatoč tome što misliš kako hrana deblja – kada je riječ o doručku, budi sigurna da je on jedan od razloga zašto sve one Instagram cure imaju ravan trbuh i pločice (ne one u kupaonici). Znanstveno je potvrđeno kako ljudi koji uživaju u ovom jutarnjem obroku, imaju 50 % manje šanse za udebljati se.

2. Ubrzava ti metabolizam
Ovo se nadovezuje na prethodnu točku – što brži metabolizam imaš, to će tvoje tijelo brže trošiti kalorije što znači da će tvoj šlaufić – biti manji.

3. Pospješuje pamćenje
Ako se na prvim satima osjećaš kao da te pregazio vlak i nemaš volje ni za što osim za jedan duži spavanac - tvojem tijelu manjka energije. Dokazano je da doručak pospješuje tvoju moć koncentracije i pamćenje, zato kako škola ne bi trpjela – ubaci nešto zdravo u kljun ujutro i neka se imenik puni dobrim ocjenama.

4. Smanjuje stres i poboljšava raspoloženje
Sjećaš li se one reklame `Kad si gladan nisi svoj´? Pa nema ništa točnije od toga. Kada ga ujutro ne nahraniš, tvoje tijelo zapadne u šok te počinje lučiti hormone stresa. Zato izbjegni to i ujutro `uzmi nešto zdravo za doručak´.

5. Čuva tvoje zdravlje i poboljšava tvoje fizičke sposobnosti
Čuvaj se sada i tvoje tijelo će ti zahvaljivati kasnije. Iako je ponekad lakše jednostavno pojesti neku čokoladicu, to nije dobro rješenje. Od loše prehrane s vremenom može početi opadati kosa, zubi se krenu kvariti (zbog nedostatka vitamina i minerala) i postaješ podložnija bolestima.

6. Doručak relaksira
Na početku svakog ludog dana, svima nam je potrebno malo mira i pripreme za sve ono što nas čeka. Uzmi ovih 5 minuta ujutro za sebe i dobro se najedi.

Primjedbe