Samo 2 kapi ovog oporavlja 97% sluha !


Nije neobično da se sa starenjem sluh pogoršava, čak se u nekim poznijim godinama to smatra normalnim fiziološkim procesom. Ali, stupanj pogoršanja bi morao odgovarati godinama starosti, upozoravaju stručnjaci i pozivaju da ne ignorirate povremene smetnje kao što su zvonjava ili zujanje u ušima.Bez sluha nema govora, bez sluha ćemo teško prepoznati potencijalnu opasnost, ali će nam i zadovoljstvo biti uskraćeno, emotivno ćemo ostati prazniji. Naš svijet će biti narušen i zato je važno brinuti o sluhu.Oštećenje sluha podrazumijeva gubitak sluha, dok je gluhoća teški gubitak ovog osjetila. Brojni su čimbenici koji uzrokuju gubitak sluha. Neki se odnose na mehaničke probleme u slušnom kanalu ili u srednjem uhu koji onemogući provođenje sluha zbog njegove začepljenosti. Osim toga, moguće je oštećenje unutrašnjeg uha, živaca ili puteva slušnih živaca u mozgu.

Uši su veoma ostjetljive i trebate posebno voditi računa o njima. Ne dirati ih prljavim prstima ili nekim predmetima. Možda ste primjetili da dobro ne čujete,a to je sada učestala pojava i kod mladih. Sada mladi često idu na koncerte ili klubove gdje je muzika preglasna i tako oštećuju svoj sluh.
Prirodni lijek koji ćemo vam ovdje pokazati, pokzao se učinkovitim kod problema sa sluhom. Možete ga probati.

Sastojci
  • 3 čehna bijelog luka
  • Maslinovo ulje
  • Kapaljka
  • Gaza
Priprema
Uzmite čehna bijelog luka i očistite ih od kore, oiperite ih i iscijedite što više soka.Zatim pomiješajte dobijeni sok od bijelog luka sa maslinovim uljem is tavite u bočicu.
Nakapajte 2 kapi u uho i odmorite dok se ne upije, a zatim pokrijte gazom kako ne bi izašlo. Ovo radite u ležećem položaju i nemojte pretjerivati s tim i ukapavati puno i prečesto kapi.
Izvor: megagiga

Primjedbe