Očistite kožu i zaštite jetru koristeći pivski kvasac


Pivski kvasac bi trebalo svi da uzimaju bar dva puta godišnje po osam nedjelja, jer je toliko potrebno da se ispolji njegovo povoljno djelovanje na zdravlje.

U slučaju posebnih tegoba uzima se dva puta dnevno do izlječenja, savjetuju pristalice narodne medicine, koji ga preporučuju kao lijek za mnoge bolesti.

Preporučuje se u svim životnim dobima, jer štiti jetru, oči, kožu, pomaže u nestanku akni, otklanja umor, održava ravnotežu crevne flore, sprečava mučninu, ublažava teškoće s varenjem i podstiče gubljenje težine. Pomaže i kod oboljenja organa za varenje, upale želudačne sluzokože, čira na želucu, zatvora, oboljenja jetre i žučnih puteva, dijabetesa...

Organizam ga u potpunosti iskorišćava uzimanjem u suvom obliku, s vodom, uz glavne obroke. Dnevna doza podijeljena u tri jednaka dela treba da bude od šest do 10 grama. U svježem stanju nije preporučljiv, jer se brzo kvari, gorkog je ukusa i izaziva nadimanje. Uz to, gljivice kvasca u organima za varenje uzimaju vitamine B grupe iz hrane koji su im potrebni za razmnožavanje.

Na taj način organizam ostaje uskraćen za te vitamine i druge hranljive sastojke iz hrane. Od korisnih sastojaka, osim vitamina B grupe sadrži i proteine koji su slični proteinima životinjskog porekla, šećer, gvožđe i oligoelemente.


(novosti,rs)

Primjedbe