Prirodno rješenje za ciste na jajnicima !


Najnovije statistike pokazuju da čak 80 odsto žena ima miome ili policistične jajnike.
Ciste i miomi se često javljaju na jajnicima. Mnoge žene se susreću s aovim problemom.

Miomi su benigni tumori, tj. nisu opasni. Uzrok nastanka nije poznat. Zna se da estrogen (hormon jajnika) podstiče rast mioma, ali nije uzrok nastanka. Rast mioma podstiče i humani placentni laktogen, pa miomi izrazito rastu u trudnoći. U osnovi svi tumori (pa i miomi) nastaju kada se promene kontrolni mehanizmi koji regulišu rast i razvoj ćelija. Stručno mišljenje je da genetska mutacija unutar matičnih ćelija predstavlja glavni razlog i prvi korak u nastanku tumora. Svi miomi su u početku lokalizovani u mišiću materičnog zida. Vremenom rastu prema materičnoj duplji (submukozni miomi) ili prema površini (subserozni miomi). Pored ovih, postoje i cervikalni miomi koji su lokalizovani unutar tkiva grlića materice.

Simptomi:
- obilna, nepravilna i produžena menstrualna krvarenja
- bol i napetost u donjem delu trbuha, zbog pritiska, često izazivaju poremećaj pražnjenja debelog creva i bešike
- neplodnost u 2-10% slučajeva, spontani pobačaj, naročito u drugom i trećem trimestru trudnoće kada pod uticajem hormona mogu znatno da porastu.

Ciste se često javljaju na maternici i jajnicima, nisu opasne, ali su bolne i dovode do povećanog krvarenja ili tegoba u toku menstrualnog ciklusa.
Ciste su patološke promene, obavijene kapsulom, ispunjene tečnošću ili polučvrstim tkivom, nalaze se u jajniku ili na njemu. Većina se povlači između prvog i trećeg meseca, nakon nastanka, sama od sebe.

Simptomi:
- promene normalnog menstrualnog ciklusa
- bol tokom ili nakon seksualnog odnosa
- osećaj punoće i oticanja u donjem delu trbuha
- promene u mokrenju ili pražnjenju creva.

Iako o miomi i ciste nisu opasni, ne smijete ih zapuštati jer mogu preći u ozbiljnija stanja. Zato trebate paziti šta jedete.
Problem sa cistama i miomima možete riješiti ovim prirodnim lijekom.

Sastojci:
  • Pola litra soka od repe
  • Med (0.25 kg)
Piprema:
Napravite sok od repe i pomiješajte sa medom u blenderu. Dobijeni napitak pijte po jednu čašu nakon doručka, jednu u toku ručka i jednu poslije večere.
Pirmjetit ćete da će ciste i miomi nestati i osjećati ćete se mnogo bolje. Prirodni lijekovi su se pokazali mnogo boljima od klasičnih, tako da ih trebate koristiti.

Izvor : narodnamedicina.info

Primjedbe