OSUŠITE BUBULJICE UZ POMOĆ ASPIRINA!


Da vam neko kaže da aspirin može da se koristi za njegu lica, te da maske sa aspirinom imaju izuzetno blagotvoran uticaj na kožu lica, a posebno onu koja je sklona aknama, bubuljicama i mitiserima, možda pomislite da baš ne zna šta priča. Međutim, iskustva ljudi, a naročito pripadnica ljepšeg spola koje su koristile aspirin za lice idu u prilog ovoj tvrdnji.

Samo imajte na umu da ukoliko odlučite da isprobate neku od navedenih maski za lice sa aspirinom ni u kom slučaju ih ne smijete korisititi ukoliko ste alergični na bilo koji sastojak aspirina. Takođe, maske za lice sa aspirinom se ne preporučuju za korištenje tokom trudnoće i dojenja ili ukoliko na licu postoji bilo kakva rana.
Bubuljice se ponekad znaju pojaviti i na licima onih koji su davno izašli iz puberteta.

Bubuljice su ništa drugo nego jedan od oblika kožne bolesti koja se manifestira u obliku pojave bijelih kuglica. Obično se pojavljuju na licu, vratu, prsima, gornjem dijelu leđa te ramena i rukava.
Spomenuti dijelovi tijela najizloženiji su pojavi bubuljica upravo iz razloga što se na tom dijelu nalazi najveći broj lojnih žlijezda. Među glavnim uzročnicima obično se navodi stres, prehrana, lijekovi, odjeća i naravno loša njega kože.

Prljavštine u kombinaciji sa masnoćom na koži dovode do začepljenja pora, odnosno do pojave bubuljica. Tu je posebno bitno spomenuti i šminku. Naime prije samog nanošenja treba paziti da ste lice dobro očistili, da ne dođe do još većeg taloženja prljavštine zbog čega nećete imati čisto lice.

Pogrešan je način razmišljanja onaj koji se povodi za tim da do njih dolazi samo u vrijeme adolescencije. Bubuljice se isto tako mogu pojaviti i kod odraslih osoba, što ne čudi obzirom da je sve više onih koji vode nezdrav način života.


Bubuljice se ponekad znaju pojaviti i na licima onih koji su davno izašli iz puberteta. Zdrobite jedan Aspirin i dodajte mu malo vode. Nanesite pastu na bubuljicu i ostavite neka stoji nekoliko minuta prije no što je operete sapunom i vodom.
To će ublažiti crvenilo i peckanje. Ako bubuljica ne prolazi, ponovite postupak po potrebi, sve dok ne nestane.

Izvor: dijetaplus.com

Primjedbe