MAGIČNI RECEPT ZA PROŠIRENE VENE OD SAMO DVA SASTOJKA !

Za većinu ljudi proširene vene su samo jednostavan estetski problem i ne uzrokuju nikakve smetnje, osim smetnje izgledu. No, kod nekih osoba one mogu uzrokovati bol i neugodu.
Proširene vene su one vene koje imaju nefunkcionalne odnosno oštećene venske zaliske, što dovodi do povratnog tijeka krvi u venama - venskog refluksa.

Proširene vene na nogama su tegoba koji danas pogađa mnoge,tako da gotovo da nema nema osobe koja se u životu nije susrela sa ovom problematikom.Po najnovijim statistikama čak pedeset odsto populacije srednje životne dobi ima pomenute tegobe sa venama na nogama.Poslovi koji od nas zahtevaju dugotrajno stajanje i sedenje, drastično pogoršavaju celu situaciju jer se tada pritisak na naše vene povećava i do deset puta.Ovom oboljenju su naročito sklone žene nakon menopauze a nisu retke ni proširene vene u trudnoći.Uz oštećenje venskih zalistaka, proširene vene mogu biti i začepljene, najčešće venskim trombom.

Problemi s proširenim venama i venske tromboze su češći kod žena nego muškaraca, a mnogi pate od ovih tegoba.

Obično, skupljanje krvi u venama nastaje kada proširene i natečene vene spriječavaju protok krvi prema srcu. Proširene vene su uzrokovane oštećenih stijenki vena i venskih zalistaka i uglavnom se pojavljuju u području gležnjevima i potkoljenica.
Ova oštećenja nastaju kao rezultat dugog stojanja ili sjedenja, neke vrste ozljeda, oboljenja krvi, nedostataka fizičke aktivnosti, trudnoće ili višak kilograma.

                             
Proširene vene također mogu dovesti do blokade u dubljim venama, poznate kao duboka venska tromboza. Srećom, to nije previše ozbiljno i može se tretirati sa domaćim lijekovima, kao i mijenjanjem nekih navika poput dugog sjedenja i stojanja.
Vrlo korisno djelovanje ovog recepta učinilo ga popularnim i koristim kroz mnoge generacije.

                            

Sastojci:
– 1 baby sapun
– 1 čaša ovčijeg mlijeka

Način pripreme:
Prvo, samljeti beby sapun i pomiješati ga u mlijeko. Zatim, pripremljenu mješavinu nanositi, dobro utrljati, na oboljelo područje tri puta dnevno. Smjesa treba držati u frižideru.

Izvor: http://lijekizprirode.com