Pitate se zašto ste baš vi magnet za komarce? Donosimo odgovor...


Sjedite u društvu na popodnevnom roštilju ili večernjem izlasku i od svih okupljenih komarci bodu samo vas. Dok drugi uživaju u čašici razgovora, vi brojite ubode i pitate se zašto ste baš vi magnet za komarce. Odgovor saznajte u nastavku.

1. Krvna grupa

Osobe krvne grupe 0 više privlače komarce od onih s krvnom grupom A ili B.

2. Trudnoća i višak kilograma
Bazalni metabolizam označava koliko vaše tijelo troši kalorija u stanju mirovanja. Na privlačenje komaraca utječe količina CO2 koje tijelo izdiše dok sagorijeva kalorije.
Budući da dosadne napasnike privlači CO2, oni koji ga više izdišu u većoj su "opasnosti". Trudnice i osobe s viškom kilograma imaju viši bazalni metabolizam.

3. Boja odjeće
Tamnija odjeća, pogotovo crna ili tamnoplava, komarce više privlači od svjetlije. Oni koji nose tamniju odjeću više se ističu od onih u odjeći bijele boje ili nježnijih nijansi.

4. Alkohol
Komarci obožavaju miris alkohola u toplim ljetnim večerima. Oni koji piju u većoj su opasnosti od iritantnih uboda zato što brže dišu i često imaju topliju kožu. 5. Kretnje
Što se više krećete ili gestikulirate, to ste zujavim krvopijama zanimljiviji jer se tako ističete od okoliša i lakše vas primijete.

6. Znojenje
Neki od nas teže podnose vrele ljetne dane i znoje se više od ostalih. Upravo se to sviđa komarcima koje će miris znoja odmah uputiti prema vama.

7. Mirisi
Ako volite slatkaste parfeme, morate znati da ih vole i komarci. Isto vrijedi i za razne druge proizvoda poput mlijeka ili ulja za tijelo.

Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr

Primjedbe