Sami napravite mirisne kuglice za WC !


Osvježivači za WC su veoma često neopravdano skupi i ponekad neki od nas ne mogu da ih priušte. Za takve situacije donosimo vam rješenje u vidu izrade osvježivača u kućnoj verziji , a koji će sigurno biti kvalitetniji i jeftiniji od onih kupovnih. 

Potrebna su vam svega tri sastojka i malo vremena za pripremu bez hemikalija za jako malo novca !

Neugodan miris u kupaonici nije nešto što želimo osjetiti, pa je važno uvijek je nekako održavati svježom i mirisnom. Ne morate, pritom, posezati za klasičnim osvježivačima zraka ili mirisnim svijećama, već osvježivač, točnije mirisne kuglice za WC koje će vam osvježiti prostor, možete napraviti i same kod kuće, od samo tri sastojka.

Potrebne su vam :
-soda bikarbona, 
-limunska kiselina i 
-bilo koje eterično ulje, a idealno bi bilo neko ulje snažnijeg i intenzivnijeg mirisa, poput onog od lavande, naranče, mente ili limuna. 
Od pribora će vam trebati:
- duboka zdjela, 
-silikonska lopatica,
- raspršivač i 
-silikonski kalupi (ali oni nisu obavezni).
 Na jedan mililitar limunske kiseline potrebno vam je 2,5 ml sode i 25-30 kapi eteričnog ulja. 

Kako se pripremaju?

U zdjeli prvo pomiješajte sodu i limunsku kiselinu, zatim u smjesu dodajte eterično ulje, ponovno promješajte i po želji dodajte boju u prahu (ali to možete i izostaviti). U raspršivač dodajte vodu (prokuhanu). Zatim malo po malo dodajte vodu u smjesu, ali ne prebrzo kako sve ne bi zakuhalo. Najbolje bi bilo kad bi smjesu poprskali vodom i promiješali desetak puta. Zatim smjesu prebacite u kalupe, ali pritom obavezno koristite rukavice. Ali, ako ne uspijete nabaviti kalupe, smjesu jednostavno rukama oblikujte u kuglice (opet, nosite rukavice). 

Kako se koriste?
 
Loptice ostavite da se suše na sobnoj temperaturi oko 3-4 sata, a možete ih čuvati u kutiji ili staklenci. Upotreba je jednostavna; lopticu po lopticu jednostavno ubacite u WC školjku i pustite da djeluje, a ona će vam vrlo brzo prostor ispuniti ugodnim mirisima. Također, loptice možete složiti negdje u kupaonici kako bi na taj način širile fine mirise, a kad izgube miris, jednostavno ih bacite u WC školjku.
 
Izvor:  net.hr

Primjedbe