Kako brzo ukloniti modricu!

Često vam se desi da dobijete modricu neposredno prije nekog važnog događaja, izlaska ili bilo koje druge slične situacije, i stvarno vam smeta, donosimo nekoliko brzih načina rješavanja ovog problema!

Modrica ili podljev krvi odnosi se na nakupinu krvi izvan žila do koje dolazi kada se krvna žila ošteti. Modrice najčešće nastaju od udarca, no mogu se pojaviti po nogama i tijelu i bez fizičke ozlijede (bez udarca). Promjena boje na koži nastaje zbog istjecanja krvi u potkožno tkivo.
Nakon povreda se pojavljuju modrice.
Nažalost, često ostaju vidljive još dugo vremena. Šta raditi ako je modrica na vidnom mjestu, i nije vam prijatno da je vide druge ljudi ?
U ovom slučaju od koristi će biti narodna medicina. Ona će efikasno i bezbolno pomoći uklanjanju ružne modrice.

1. Ako ste krenuli u borbu sa modricom, na mesto modrice stavite oblog.
Najefikasnija i djelotvorna metoda je – oblog od listova kupusa.
Za njegovu pripremu biće potrebno par listova kupusa, koji je neophodno istucati čekićem za meso, do pojave soka. Nakon toga, uvijte listove zajedno sa sokom u komad gaze i fiksirajte zavoj na mesto modrice. Možete ga ostaviti da djeluje i preko noći.

2. Još jedan efikasan način koji omogućava brzo ozdravljenje kože, jeste oblog u čijem je sastavu luk.
Da biste napravili ovakav oblog, neophodno je uzeti luk srednje veličine, oljuštiti ga, i sitno izrendati. U dobijenu smjesu dodati 1 supenu kašiku soli.
Gotovu smjesu staviti u tkaninu ili nekoliko puta presavijenu gazu, i zavojem fiksirati na povređeno mesto. Držati 30-60 minuta. Ponavljati proceduru 3 puta dnevno, svaki put pripremajući novi oblog.

Verovatno, ova informacija za vas nije trenutno aktuelna, ali u životu se svašta događa, zato je sačuvajte ili zapamtite!

Izvor: http://uspesnazena.com

Primjedbe