Džem od piva ! Vjerovali ili ne :)

Pivopije, radujete li se džemu od piva? Jer upravo je to novina na policama mnogih trgovačkih lanaca u budućnosti...
Jam Lemon je nesvakidašnji džem iz Hrvatske. Osim gorke naranče i limuna s Visa, te korijandera jedan od glavnih sastojaka je pivo
Jeste li u osebujnoj ponudi hrvatskih originalnih pića primijetili pšenično pivo John Lemon, Porter Bob Barley i Indian Pale Ale Janis Hoplin?
Ova tri proizvoda zaštitni su znak hrvatske tvrtke "Visibaba pivo" koje su pokrenuli Axel Deshayes i Yves Taquet, dva Belgijanca koja su se upoznali u Hrvatskoj te zaljubili u našu zemlju.

Na kreaciju recepta za naše pivo John Lemon inspirirale su nas korice limuna i gorke naranče s Visa. One se gule ručno, suše i dalje koriste za kuhanje piva.
Ti su citrusi organski i imaju neusporedivu aromu. S obzirom da smo željeli koristiti voće u našoj proizvodnji, logična je bila i ideja da proizvedemo džem, započinje priču Axel Deshayes.

Poslovni partneri ubrzo su odlučili u džem staviti pivo i tako stvoriti proizvod "Jam Lemon" s unikatnim okusom.
Nakon nekoliko eksperimenata zaključili smo da je lager pivo tip koji nam treba. Odmah smo razmišljali o najkvalitetnijim lager pivima u Hrvatskoj, a tijelo i punoća "Zlatnog Medvjeda" Medvedgradske pivovare bilo je idealno za džem, kaže Axel.
Osim gorke naranče i limuna koje se primarno nabavljaju s Visa, a ponekad i iz doline Neretve odnosno OPG-a Mama Organica, u džem ide i korijender.

Fleksibilni džem za kulinarske eksperimente

Džem "Jam Lemon" se pakira u teglice od 220 mililitara koje koštaju 25 kuna, te prodaju u "Pivoteci" i "Gem Shopu". Uskoro bi se trebali pojaviti i u drugim trgovinama. Iako u džemu ima piva, kroz kuhanje ono isparava i ostaju samo dobri sastojci, pa ga mogu jesti svi – od male djece do osoba treće životne dobi. Naš Jam Lemon je pun vitamina B i C, dodaje suvlasnik Visibaba piva.

Prednost ovoga džema je što se može kombinirati uz slatke, ali i slane zalogaje. Namazati ga možete na kruh i palačinke, iskoristiti za pripremu domaćih kolača i torti, poslužiti uz kozji sir ili hrskavu slaninu s pečenim lukom.
Piletina i puretina najbolji je izbor mesa za sljubljivanje s našim džemom. Džem može biti dio marinade za pileća prsa ili poslužiti kao umak za pripremu patke, kaže Axel.
Džem se pakira u teglice od 220 mililitara koje koštaju 25 kuna, te prodaju u "Pivoteci" i "Gem Shopu". Uskoro bi se trebali pojaviti i u drugim trgovinama.

No ovo nije kraj neobičnim okusima i planovima tvtke "Visibaba pivo“.
Razvijamo nove zanimljive pive, a sljedeća na rasporedu je "Oat Dirty Bastard", Pale Ale sa zobenim pahuljicama. Kasnije ove godine lanisirat ćemo i piva sa kaduljom, koja će se zvati "Jimmy Sage" ili "Salviator Dali".
Uvijek smo u potrazi za novim sastojcima i neviđenim kombinacijama na pivskoj sceni, zaključuje priču Axel Deshayes.

Izvor: punkufer.dnevnik.hr


Primjedbe

  1. Ne hvala. Pivo se pije. Jos ce da izmisle i dzem od urina, ako vec nisu?

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar