Kako spasiti natučeni nokat?


Nerijetko uslijed žurbe ili neopreznosti prstima kao rubnim i izloženim dijelovima tijela znamo priuštiti bolne udarce. Takve traume mogu dovesti do podlijevanja krvi ispod nokta zbog čega se stvara hematom.
Hematom (podljev krvi) je u početku tamno crvene boje i jasno je vidljiv ispod nokta, a prst je bolan. Postepeno će hematom pocrniti i s vremenom izrasti zajedno s noktom.

Noktima na rukama potrebno je otprilike dva mjeseca kako bi kompletno izrasli, a noktima na prstima stopala oko četiri mjeseca. Ukoliko je ozljeda zahvatila i dio korijena nokta, moguće je da estetska promjena na njemu ostane trajno.

U slučaju teže ozljede, potreban je tretman kod liječnika koji uključuje oslobađanje odnosno puštanje krvi koja je ostala ispod nokta. To se radi kako se nokat ne bi odvojio od prsta i otpao.

Liječnik će pažljivo probiti nokat stvarajući malu rupu kroz koju krv može izaći.

Nokat će vjerojatno ostati taman i nakon tretmana, ali će ta diskoloracija (promjena boje) prirodno izrasti s noktom. Kako bi se spriječila moguća infekcija, potrebno je sterilizirati prst prije i nakon tretmana, te ozlijeđeni prst omotati čistim zavojem, a kako bi se spriječilo oticanje i bol, možemo na zavoj stavljati hladne obloge i držati prst u povišenom položaju u odnosu na tijelo.

Ako ovaj tretman ne pomogne, liječnik može ocijeniti da je potrebno odstraniti cijeli nokat kako bi na njegovom mjestu mogao izrasti novi, zdravi nokat.
Kod lakših ozljeda, koje ne zahtijevaju liječničku intervenciju također vrijedi pravilo da je nokat potrebno odmah sterilizirati, te ozlijeđeni prst omotati čistim zavojem. Na zavoj stavljamo hladne obloge i prst držimo u povišenom položaju u odnosu na tijelo.

Natučeni nokat može spasiti primjena VenofaMed aktivne zaštite nokta, što su posvjedočili brojni planinari, koji imaju čestih problema s udaranjem palaca te trkači i nogometaši koji su izjavili da su spasili čak i nokte koji su bili pred otpadanjem, natučeni te raspolovljeni od udarca.
VenofaMed  također pomaže i kod suzbijanje pojave i daljnjeg širenje gljivica i bakterija ispod natučenog nokta. Zahvaljujući patentiranom carrier-sustavu djelotvorni sastojci VenofaMedaktivne zaštite nokta prodiru direktno kroz nokat.

Aktivnu zaštitu noktiju VenofaMed preporučujemo i kao preventivu kod osoba s npr. oslabljenim imunološkim sustavom, smetnjama krvotoka, šećernom bolešću (Dijabetes melitus) ili deformacijama stopala, kao npr. Hallux Valgus.

Izvor: krenizdravo.rtl.hr

Primjedbe

  1. Željela bih sa mnom podijeliti javna svjedočenja o tome kako je isti čovjek kojeg sam vidio na ovom forumu nazvao Dr. Agbazar iz AGBAZARSKOG TEMPLE-a, upravo napravljen za mene, ovaj čovjek je upravo svojom magijom donio mog izgubljenog bivšeg muža u roku od 72 sata. Bila sam udana za svog supruga Alana Evansa, dugo smo bili zajedno i voljeli smo se, ali kad ga nisam uspio roditi 4 godine, napustio me i rekao da ne može više nastaviti, sada tražim načine da ga oporavim dok nisam vidio ovu stranicu dr. Agbazar na njegovu moć. Također mu se obratite za probleme kroz koje prolazite i provjerite vlastitim očima:

    ( agbazara@gmail.com ) ILI WhatsApp na ( +2348104102662 )

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar