Da li znate koji je čarobni napitak protiv gripe

Ispovjed gospođe Davids,

Prije godinu dana teško sam oboljela od gripe. Lijekovi nisu bili posebno efikasni. Jedna žena mi je preporučila piti toplu vodu sa medom i limunom svako jutro.
Naravno, reagovala sam skeptično na njezinu preporuku, ali ipak sam pokušala. Gripa je prošla, ali ovaj napitak se meni počeo sviđati. Pijem ga svaki dan već godinu dana. Treba reći, da nikad nisam vjerovala u narodnu medicinu. Bila sam rob apoteka. Kada me zaboli stomak pila sam tablete. Muči me hronični umor opet tablete, itd.
Za ovo vrijeme moj organizam se transformisao na potpuno neočekivani način.

Evo šta se kod mene promjenilo:
1. Već godinu dana nisam se nijednom prehladila. Ne muče me više bolovi u želucu. Za cijelu godinu čak nisam ni jednom kihnula. Moje glavobilje su prošlost. Sada nosim med i limun gdje god da krenem. Pijem taj napitak čak i u hotelima.

2. Više ne pijem jutarnju kafu. I veoma lako se razbudim.
Moj limuno-medeni koktel izbavio me od ovisnosti o kafi. A zajedno sa njom, i od glavobolje. Sada imam mnogo više energije u toku dana. Odlično se naspavam i nasmijana sam ujutru.
Ranije, da bih se potpuno razbudila, trebalo mi je skoro sat vremena. Sada nisam nervozna i ne pridikujem svojim bližnjima. Uopće sam zaboravila kada sam poslednji put osjećala napetost u prvom djelu dana.

3. Ljudi u mojoj okolini su postali zdraviji. I to mi je najveća nagrada. Ubijedila sam cijelu porodicu da slijede moj primjer. Tako da, u prošloj godini, gripa i druge zimske nevolje, nisam dobila ni ja, ni cijela moja porodica.

Ne znam kako djeluje ovaj čaroban napitak, ali on radi! Veoma sam zahvalna toj ženi na savjetu.

Moj recept:
- Za čašu napitka iscjedim polovinu limuna i dodam kafenu kašiku meda. Sve prelijem toplom prokuvanom vodom i pijem svako jutro, nakon buđenja.
-Treba da kažem da ukus ovog koktela može da se mjenja: sve ovisi od meda i limuna, koji konzumirate. Ponekad je kiselkast, ponekad je presladak. To je normalno.

Kako radi?
Pretražila sam medicinske sajtove da saznam u čemu je tu stvar. I shvatila sam nekoliko važnih stvari.
Ovaj napitak štiti vas od infekcija urinarnog trakta.
Limun i med stimulišu rad probavnog trakta, a takođe hidriraju debelo crijevo. U rezultatu dobijete odličan lijek protiv zatvora i cistitisa. Napitak je diuretski, a ljekari kažu da je on potpuno u stanju da vas zaštiti od problema vezanih za urinarni trakt.

Poboljšava varenje
Svaki dio ovog napitka pomaže vaš probavni trakt. Limun pomaže žuči da proizvodi više žuči. Tako se namirnice prerađuju bolje, a vi dobijate od njih više hranljivih materija.
Med posjeduje moćna antibakterijska svojstva, samim time odlično vas štiti od bilo kakvih infekcija. Takođe, tjera želudac da proizvodi više sokova koji omogućavaju organizmu efikasnije eliminisanje toksina. Iz tog istog razloga lakše ćete kontrolisati svoju tjelesnu težinu.

Nagoni vas da sijate zdravljem i ljepotom
Limun pruža mnoge pogodnosti za kožu. Također, pomaže da se pročisti krv. Organizam, ako ga „hranite“ limunom, brže proizvodi nove krvne ćelije. Voda stimuliše proizvodnju kolagena, što je veoma korisno za vašu kožu.

Uglavnom, toplo preporučujem. Osim toga, ovo je ukusno. Jednostavno, probajte.

izvor: alternativno.net