Pomladite se za čak tri godine u kratkom roku !


Šest jednostavnih vježbi jača mišiće lica pa ono postaje čvršće i oblikovano skidajući godine s lica i dajući vašem izgledu novu svježinu. Možete ih raditi dok kuhate, skidate šminku...

Zaboravite na skupe anti-age kreme koje navodno brišu znakove starenja, lice možete učvrstiti prakticiranjem jednostavnih vježbi. Nova studija pokazuje da 30-minutno vježbanje lica može pomladiti izgled lica već u pet mjeseci. Vježbanje lica, poznato kao “joga lica”, beauty je trend koji je nastao u posljednjih nekoliko godina i opisuju ga kao neinvazivnu alternativu Botoxu ili kirurgiji. Zagovornici tvrde da povećava cirkulaciju u svim slojevima kože, a to pospješuje opskrbu stanica kisikom i hranjivim tvarima.

Vježbe lica poboljšavaju izgled lica i smanjuju vidljive znakove starenja. Vježbe stimuliraju proizvodnju kolagena i elastina u dermisu, srednjem sloju kože, čineći lice lakšim, zategnutijim i, najvažnije, mlađim – kaže dr. Murad Alam, profesor dermatologije sa Sveučilišta Northwestern, vodeći autor studije objavljene u časopisu JAMA Dermatology, koja je potvrdila da vježbe lica doista djeluju.

Donosimo 6 vježbi uz koje ćete smanjiti bore na licu, a više o njima pročitajte ispod slika:


1. Razvijanje punih usana
Smiješite se ne pokazujući zube. Naberite usne i pritisnite palac čvrsto u središte usana. Zadržite 60 sekundi.

2. Brisanje bora oko nosa 
Otvorite usta i formirajte usnama slovo 'O' uvlačeći usne prema unutra. Pritisnite kažiprst uz linije nosnica i napravite ‘zečji nos’. Čvrsto pritisnite nekoliko sekundi i ponovite tri puta.

3. Uklanjanje bora na čelu 
Smiješite se i pritisnite vrhove prstiju na čelo iznad obrva. Zatvorite oči čvrsto te klizite prstima polako i čvrsto prema gore, a zatim povucite natrag u početni položaj. Ponovite 10 puta.


4. Vježbanje mišića obraza 
Nasmiješite se i oblikujte slovo ‘O’ prekrivši usnama zube. Stavite dlanove na obraze i pritisnite prste preko sljepoočnica. Pritisnite prema gore dok bradu pritišćete prema naprijed. Držite se 20 sekundi.

5. 'Joker' vježba za bore oko usana
Smiješite se kao da govorite ‘ah’ opuštajući mišiće lica u potpunosti. Napravite zvuk ‘eh’ koji povlači strane usana prema ušima. Postavite prste na kutove usta i držite ih 30 sekundi.

6. Podizanje nosa
Držite vrh nosa dok gornju usnu pritisnite prema dolje i spojite s donjom na trenutak, zatim se opustite. Ponovite 20 puta.

Besplatno pomlađivanje
U istraživanju je sudjelovalo 27 žena srednjih godina koje su prakticirale vježbe lica tijekom pet mjeseci, a nepristrani žiri na kraju je zaključio da djeluju. Vježbe povećavaju i jačaju mišiće lica pa lice postaje čvršće i tonirano te oblikovano kao mlađe lice. S obzirom na to da su rezultati znanstveno potvrđeni, žene sad imaju besplatan, netoksični način pomlađivanja.

Kako lice stari, koža gubi elastičnost i masni jastučići između mišića i kože postaju rjeđi. To su jastučići koji daju licu oblik i mladenački izgled. Kako koža starenjem postaje obješena, jastučići se spuštaju, uzrokujući da lice 'pada'. Ali ako mišić ispod njega postane veći, koža ima više ‘punjenja’ ispod pa zahvaljujući čvršćem mišiću koža djeluje punije – rekla je druga autorica studije, dermatologinja dr. Emily Poon.

Izvor: www.24sata.hr

Primjedbe