BOŽANSKA HRANA ZA DUG ŽIVOT !



Bez obzira na to koliko ste puta čuli koliko je med koristan za zdravlje, vrijedi to ponoviti.
On sadrži više vrsta šećera, ali dominiraju voćni i grožđani šećer. To su prosti šećeri, koji veoma brzo dospijevaju u krv ne opterećujući organizam. 
Ova ukusna, prirodna namirnica sadrži brojne zaštitne materije, koje djeluju preventivno i terapijski: proteine, aminokiseline, enzime, organske kiseline, mineralne materije, vitamine (naročito iz grupe B kompleksa)… 
Lipov med, na primjer, podstiče preznojavanje, med od heljde učvršćuje zidove krvnih sudova, a bagremov med ima protivupalno dejstvo. Ipak, najvažniji efekti su jačanje imuniteta i antikancerogeno dejstvo. Med u ishrani možete koristiti na zaista neograničeni broj načina: kao premaz za hljeb i pecivo, zaslađivač u napicima, sastojak kolača…

SAVJET +
Konzumirajte tamnije vrste meda jer sadrže više antioksidanata od svjetlijih vrsta. Nađen čak i u piramidama starog egipta, u kojem je simbolizovao besmrtnost, inicijaciju i ponovno rađanje. Opravdano, jer med sve to i zaslužuje.

RECEPT (povezan s člankom o đumbiru koji sam prethodno objavila):
Jedna žena tvrdi da joj je baš ovaj lijek na prirodnoj bazi, kojeg je sama napravila izliječio rak i spasio život. Nije se podvrgla hemoterapiji, niti bilo kojoj vrsti operacije, isključivo je svakodnevno konzumirala med i đumbir, i time se ponovo vratila u život.
Bolovala je od raka endokrinih žlijezda, te je provela na aparatima dvadesetak dana, ali zahvaljujući ovom receptu, uspjela se iliječiti.

Sastojci:
-2 veća komada đumbira, koje trebate pažljivo očistiti i isjeckati na sitne komadiće. Možete ih isjeckati uz pomoć električnog blendera.
-Pola kilograma domaćeg meda

Priprema
Usitnjeni đumbir dodati i dobro izmiješati sa pola kilograma domaćeg meda.
Dobijenu smjesu, prebaciti u teglicu.
Dnevno uzimati 3-4 puta po jednu kašičicu lijeka.
Jako važno je to da kašičica bude plastična, drvena ili keramička.Metalna ne dolazi u obzir!

Poslije dva do tri dana, osjetićete prve efekte. Bitno je da se pridržavate upustva za konzumiranje.
Kako ova gospođa tvrdi, lijek će vam pomoći u liječenju i vratiti vas u normalan život.

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

Primjedbe