Prirodnim putem izliječite policistične jajnike !


I uz najbolje hormonske preparate problem policističnih jajnika rješava se godinama i nerijetko bez uspjeha. U tom slučaju treba razmisliti o prirodnim preparatima poput čajeva, biljnih tinktura i kapi, začina

Klasična medicinska terapija policističnih jajnika uključuje uz lijekove i eventualni kirurški zahvat odstranjivanja cisti i promjenu određenih životnih navika, no i to se zna vrlo često pokazati nedovoljno učinkovito ili kao privremeno rješenje. Ciste se naime, nerijetko vraćaju natrag. Ovakav razvoj liječenja nimalo ne čudi jer su ipak hormoni u pitanju i njih nije jednostavno regulirati lijekovima te traže i promjenu životnih navika. Sindrom policističnih jajnika, praćen nepravilnim menstruacijama ili njihovim privremenim ili stalnim izostancima, pretilošću, ispadanjem kose i neplodnošću složen je medicinski problem. Njegovo dugotrajno liječenje zna iscrpiti pa mnogi hormonsku terapiju nadopunjuju ili posve zamjenjuju prirodnim lijekovima – čajevima, tinkturama, kapima…

VINO OD GOSPINE TRAVE, PRESLICE I STOLISNIKA
Stavite po tri žlice čaja od gospine trave (kantariona), preslice i stolisnika u lonac i prelijte jednom litrom kvalitetnog bijelog vina. Promiješajte i prelijte u staklenu bocu ili teglu. Zatvorite i stavite da odstoji 10 dana. Zatim tekućinu procijedite i pijte svako jutro na tašte po 1 dl.

TINKTURA OD ROSOPASA
Uberite rosopas odnosno rusu dok je još u cvatu, osušite je na svježem zraku i zatim usitnite. Ako nemate tu priliku, nabavite biljku u biljnoj ljekarni. Stavite je u teglu ili bocu i prelijte rakijom te zatvorite. Ostavite da odstoji oko 10 dana na tamnom mjestu te nakon toga procijedite smjesu. Dobit ćete tinkturu koju ćete koristiti svaki dan: prvi dan, ujutro prije doručka uzmite jednu čajnu žlicu pripravka koju ćete razmutiti u malo vode, a idućih 10 dana uzimajte jušnu žlicu pripravka te posljednjih 10 dana istu količinu ali tri puta dnevno. Nakon toga napravite stanku od mjesec dana te opet nastavite s terapijom.

CIMET I MED
Mirisni začin, koji se stavlja uglavnom u slatka jela i napitke, vrlo je ljekovit. Znanstvenici su otkrili kako je učinkovit i kod policističnih jajnika te liječenja neplodnosti. Cimet naime pojačava sposobnost tijela za procesuiranje glukoze i inzulina. Terapija se sastoji u tome da svaki dan po nekoliko puta konzumira cimet u prahu zajedno s medom.

NEVEN I HAJDUČKA TRAVA
Osim navedenih prirodnih lijekova, iznimno su učinkoviti i čajevi od vrkute (virak), sladića, nevena i koprive. Primjerice, možete uzeti terapiju od 40 dana u kojoj ćete svakodnevno tijekom cijelog dana piti čaj od nevena i hajdučke trave (tj. stolisnika), u omjeru 2:1 (ukupno pet žlica mješavine). Prelijte bilje s litrom proključale vode i pustite da odstoji pola sata.

Izvor: story.hr

Primjedbe