Prirodni lijek za dosadnu zubobolju !



Zubobolja je uvijek neugodna, a osobito ako se javi onda kada ne možemo posjetiti zubara. Zubobolju najčešće osjetimo tijekom noći, i to zbog vrlo jednostavnog razloga – bol se javlja kao pritisak na živčane završetke, a tijekom noći, kada je tijelo stanju potpunog mirovanja, više krvi dolazi do bolnog područja pojačavajući pritisak na živce.
Jedan od glavnih uzroka zubobolje je upala zuba koja je posljedica kvarenja zuba. Uznapredovalo kvarenje zubi s dubokim karijesom. omogućuje bakterijama da uđu u pulpu zuba. Kako vrijeme prolazi, stvorit će se bolni zubni apsces.
Gingivitis (upala zubnog mesa) odnosno upala zuba, ako se ne liječi može dovesti do parodontitisa koji dovodi do ispadanja zubi.
Premda je odlazak zubaru neizbježan, postoji niz prirodnih lijekova kojima možete ublažiti zubobolju ako se ona pojavi tijekom noći, vikenda, praznika ili onda kada ne možete posjetiti zubara.Iako sljedeća sredstva ne mogu trajno riješiti problem zubobolje, ona su vrlo učinkovita kod ublažavanja bolova.

Donosimo vam nekoliko načina na koje brzo i efikasno možete da otklonite zubobolju ...
  • Pomješajte ½ čajne žlice soli i ½ čajne žlice aluminijskog sulfata. Nanesite miks na i okolo zuba. Ovo bi Vam odmah moralo olakšati bolove.
  • Kapnite nekoliko kapi vanilijinog ekstrakta na bolni zub.
  • Stavite mali dio režnja češnjaka direktno u šupljinu pokvarenog zuba.
  • Natopite vatu u ulje od klinčića i stavite vatu na pokvareni zub.
Izvor:  krenizdravo.rtl.hr

Primjedbe