Morska so za ljepotu i zdravlje !


Morska so je bila sastavni dio drevnih kozmetičkih recepata, čak i egipatske kraljice Kleopatre. Kako u drevnim vremenima, tako i danas – morska so se uveliko koristi u kozmetici.
Ovo je nekoliko prijedloga kako da iskoristite morsku so za njegu vaše kože, ali i zuba.

Maska za lice sa morskom solju
Pomiješajte dvije kašike morske soli i četiri kašike meda. Ovako napravljenu smjesu ostavite na licu 10-ak minuta. Masku isperite mlakom, a zatim hladnom vodom. Morska so prodrijeće duboko u pore i balansirati masnoću kože, uništavajući bakterije.

Piling kože

Pomiješajte pola šoljice morske soli i pola šoljice maslinovog ulja. Ovu smjesu nanesite na kožu i blago trljajte željeni predio. Dovoljno je lagane masaže oko 10 minuta, nakon čega kožu možete isprati mlakom vodom. Ovaj piling pomoći će koži da bude zdravija, hidratizirana i mekša.

Kupka za tijelo ili stopala
Pomaže da vaša koža tijela bude sjajna i zategnuta. Šolju morske soli ubacite u toplu kupku, u kojoj ćete provesti pola sata. Ako nemate vremena ili uslova za ovakvu relaksacije, možete napraviti kupku za stopala koja je odlična i protiv gljivičnih oboljenja.

Izbjeljivanje zuba

Jednom u dvije nedjelje zube možete da operete mješavinom napravljenom od jedne kašičice sode bikarbone, malo morske soli i malo jabukovog sirćeta. Ovako napravljena smjesa odlična je za izbjeljivanje zuba te uklanjanje naslaga.

Izvor:  bummagazin.com

Primjedbe