Jedno kuhano jaje može regulisati šećer u krvi! Pročitajte



Istrazivaci su otkrili da 4 jaja nedeljno moze smanjiti rizik od dijabetesa. Iako su, zna se, puna holesterola, jaja ipak mogu smanjiti opasnost od razvoja dijabetesa tipa 2 za gotovo 40%. To upucuje na mogucnost da jaja mogu odigrati vaznu ulogu u zaustavljanju epidemije dijabetesa koja se siri svetom.
Naucni tim sa Univerziteta u Finskoj, smatra da takav rezultat moze biti posljedica unosa hranjivih materija u jajima, te da se na taj nacin poboljsava metabolizam secera i ublazava upala koja dovodi do dijabetesa.
Znamo svi koliko hrana utiče na naše zdravlje, te ne čude toliki apeli da konzumiramo što kvalitetnije namirnice. Sad nam na osnovu novih istraživanja stiže nešto drugačiji savjet – dovoljno je jedno kuvano jaje dnevno da reguliše nivo šećera u krvi.
Jedna od najopakijih bolesti današnjice jeste dijabetes tip dva, od koje broj oboljelih neprestano raste. Međutim, u prirodi postoji rješenje koje blagotvorno djeluje na ovo oboljenje.

Sve što vam treba jesu sirće, voda i kuvano jaje.

Skuvajte jedno jaje, najbolje u popodnevnim časovima, oljuštite ga i izgnječite viljuškom. Potom preručite u veću činiju, dodajte sirće, te ostavite da tako prenoći. Ujutru uzmite jaje sa čašom tople vode i, ako se ovoga budete pridržavali svakodnevno, nivo šećera u krvi će vam se znatno smanjiti, prenosi portal Žena.

Izvor: vijesti.me

Primjedbe