Evo načina na koji možete zadržati svoj preplanuli ten !


Doktori već duže vrijeme upozoravaju koliko je važno čuvati se štetnih sunčevih zraka, a zbog čega je sve više onih koji se zbog toga s mora vraćaju bijeli i ne tako preplanuli. Unatoč tome i dalje postoje ljubitelji lijepe preplanule puti koju žele zadržati još neko vrijeme te uživati.
Moguće je dobiti lijepu brončanu put, ali kako bi to bilo bez neugodnih i opasnih opekotina koje mogu ostaviti dugotrajne posljedice, više je nego važno pridržavati se uputa dermatologa te ne izlaziti van u periodu između 10 i 17 sati te na sebi uvijek imati kremu s prikladnim zaštitnim faktorom.
Preplanuli ten ne može trajati dovijeka i ako želite što duže uživati u lijepoj boji, a da vam ne nestane nakon samo nekoliko dana, potrebno je slijediti nekoliko savjeta koji će vam u tome pomoći.

Jeste li čuli da treba piti dovoljno vode?
Ne samo što je dobro za zdravlje, dovoljna količina vode važna je i za lijep izgled kože kako ne bi prebrzo došlo do njenog sušenja te stvaranja bora, a osim toga i kako bi boja što duže bila postojana. Kako ni u čemu nije dobro pretjerivati tako se ne trebate siliti da pijete više od 2 litre vode ako vam to ne odgovara.

Svaki put nakon tuširanja uzmite malo vremena kako bi na tijelo nanijeli čudesno ulje avokada.
Dokazano je da upravo ulje pomaže održati boju koju ste dobili tijekom ljeta još dugo. Masažu možete odraditi i prije tuširanja, pričekati 30 minuta i nakon toga se otuširati. Važno je da prođe između 15 i 30 minuta kako bi se ulje stiglo upiti u kožu.
Kožu je potrebno hidratizirati, a osim vode možete si pomoći i raznim losionima. Bilo da se radi o losionu ili mlijeku za tijelo, dobro ćete učiniti jer koži je potrebna njega s kojom se neće sušiti, pa se tako neće ni boja izgubiti i prije nego što ste se nadali.

Kako zadržati preplanulu put? 
Uz jake saveznike kao što su namirnice poput mrkve, dinje i breskve, vodu i hidratantne kreme s kojima će koža dobiti dovoljno vlage, nećete imati problema još dugo zadržati prekrasan morski izgled.

Izvor: savjetnica.com

Primjedbe