Prirodan način na koji se brzo i lako možete riješiti ožiljaka !!!


Borba s ožiljcima nikad nije lagana jer se morate pobrinuti za zahvaćeno područje i ukloniti oštećeno tkivo.
Bez obzira na uzrok tih ožiljaka, trebate znati da postoji nekoliko prirodnih sastojaka koji smanjuju vidljivost ožiljaka.

Ulje kokosa – vrlo učinkovito pomaže i kod riješavanja ružnih ožiljaka s površine kože. Masne kiseline iz kokosovog ulja ponašaju se kao antioksidanti i sprječavaju štetu koju rade slobodni radikali. Slobodni radikali inače napadaju tkivo vaše kože i usporavaju proces zacjeljivanja.

Sok od mrkve – sok od mrkve je također jedan od najboljih načina kako se riješiti ožiljaka na koži. Ovaj sok je bogat hranjivim tvarima kao što je kalij. Kalij pomaže vašoj koži da ne bude suha i riješava razne kožne probleme kao što je crvenilo. Osim toga, sok od mrkve ima antiupalna. Antioksidanti koje možemo pronaći u soku od mrkve mogu spriječiti kožne probleme kao što su razni osipi, dermatitis i ekcem.

Ulje lješnjaka – ima svojstvo da hidriratizira oštećenu kožu. Ovo ulje pomaže stanicama da se obnove, ojačava kapilare i sprječava crvenilo na koži. Sve što trebate učiniti jest nanijeti malo ulja lješnjaka na zahvaćena područja, ostaviti malo da djeluje i nakon toga isprati toplom vodom.

Vitamin E – je jedan od najboljih supstanci koji pomaže pravilan razvoj kolagena i poboljšava teksturu naše kože. Vitamin E možete pomoći u obliku kapsula u ljekarnama. Nakon što ih kupite, nanesite ulje iz kapsula direktno na mjesto gdje imate ožiljak, na imajte na umu da trebate stavljati samo na ožiljke koji su u potpunosti zarasli i koji samo narušavaju izgled vaše kože.

Aloe Vera – Aloe Vera je jedan od najpoznatijih sastojaka koji vrlo uspješno pomaže kod zacjeljivanja ožiljaka. Osim toga što zacjeljuje ožiljke, aloe vera se također vrlo učinkovito bori protiv upale, te regenerira i hidratizira zahvaćena područja. Sve što trebate napraviti jest uzeti jedan list Aloe Vere i presjeći ga po dužini. Nakon što ste to učinili iscijedite sok iz samo jedne kriške na zahvaćeno područje i pustite da odstoji otprilike 5 minuta. Na kraju skinite sok Aloe Vere s mokrim ručnikom.

Ulje čajevca – ulje čajevca je nevjerojatno zbog svoje tri fantastična svojstva, ono ima antivirusna, antibakterijska i antigljivična svojstva. Stoga, sve što trebate napraviti jest uzeti ovo ulje i na dnevnoj bazi stavljati na ožiljak. Nakon nekoliko tjedana ćete moći primijetiti da se ožiljak drastično smanjio. Čajevac možete također koristiti i kada se radi o običnoj iritaciji.

Izvor:  zenskikutak.hr

Primjedbe