Napravite preparate za njegu kože i kose od mirisve zove !


Bazga ili zove je puna antioksidansa koji su zaduženi za jačanje imuniteta i sudjeluju u obrani protiv prehlade i gripe.
Osim za brojne zdravstvene prednosti, bazgu možete upotrijebiti i za njegu kože i kose!

Obnavljajuća maska ​​za lice od bazge
Pomiješajte 60 ml meda i pola žlice bazginih cvjetova. Dodajte žličicu kurkume. Dobro promiješajte i nanesite na čistu i vlažnu kožu. Ostavite 15 minuta, a potom isperite mlakom vodom.
Ova maska djeluje umirujuće i izrazito hidratantno!

Maslac za tijelo od bazge

Ovaj maslac ima nježnu teksturu, stoga se lako razmazuje i hidratizira kožu tijekom cijele godine. U blenderu pomiješajte ulje bazge s kokum maslacem. Miksajte dok se smjesa u potpunosti ne izjednači i spremite u teglicu ili hermetički zatvorenu posudu.

Parenje lica i inhalacija bazgom

U 15 minuta parenja lica možete izvući svu nečistoću iz kože koja se nakupila tijekom dana. U vruću vodu stavite cvjetove lavande i bazge. Ostavite 1 minutu. Prebacite čisti ručnih preko glave i izložite lice ovim ljekovitim parama. Udisanje ove pare može spriječiti virusne infekcije i očistiti dišni sustav, a parenje lica čisti i osvježava kožu.

Rast i njega kose s uljem bazge

Bazga i ulje bazge imaju izuzetna hranjiva svojstva koja potiču cirkulaciju i rast kose. Umasirajte ulje bazge u vlasište, a potom operite kosu na uobičajeni način. Kosu na kraju isperite procijeđenom vodom u koju ste prethodno namakali cvjetove bazge.

Tonik za lice od bazge
Stavite dvije žlice osušenih cvjetova bazge u ¾ šalice vruće vode. U ohlađenu vodu možete dodati željena eterična ulja i uz pomoć blazinice nanositi tonik na očišćeno lice. Ovaj tonik od bazge će spriječiti stvaranje akni i gubitak vlage.

Izvor:centarzdravlja.hr

Primjedbe