Izliječite zapaljenje crijava i želudca prirodnim putem !!!



Gastroenteritis predstavlja infekciju i zapaljenje sluznice želuca i crijeva koja se manifestuje povraćanjem, prolivom i grčevima u trbuhu.

Upala želuca i crijeva, praćena povraćanjem, vodenastom stolicom i grčevima u stomaku naziva se gastroenteritis. Ovo veoma zarazno oboljenje izazvaju različiti virusi, uključujući rotaviruse, noroviruse i adenoviruse. Rotavirusne infekcije se najčešće javljaju zimi, u područjima s umjerenom klimom.

Uzrok nastanka
 
Etiologija gastroenteritisa je raznovrsna, a najčešći izazivači su:
bakterije (Salmonella, Shigella, Vibrio cholerae, Campilobacter jejuni, Yersinia enterocolitica, Escherichia coli, Vibrio parahaemolyticus, Clostridium botulinum, Staphylococcus i dr.),
virusi (Rotavirusi, Norwalk virusi, HIV, astrovirusi, Coxackie, Echovirusi), protozoe (Entamoeba histolytica, Blastocystis hominis, Giardia intestinalis),
helminti (Plathelmintes, Nematode, Trichinela spiralis, Taenia solium),gljivice (Candida albicans, Histoplasma capsulatum i dr.)

Izvori infekcija su životinje i ljudi tokom akutne faze bolesti ili kao kliconoše akutne, hronične i tranzitorne. Oboleli čovek izlučuje uzročnike preko stolice. Ako su životinje izvor, čovjek se zarazi preko primarno ili sekundarno kontaminiranih namirnica životinjskog porijekla. Infekcija se prenosi alimentarnim, hidričnim putem, prljavim rukama i preko muha.
Napitak od jabuke i šljive (protiv kolitisa, gastritisa, zapaljenja abdomena, konstipacije, gasova, problema s varenjem, stomačnih infekcija itd.)

Sastojci:
  • 3 oljuštene jabuke, bez jezgra
  • 15 suvih šljiva
  • šećer
  • sok od dve pomorandže
  • litar i po vode.

Priprema:
 
Kuvati šljive i jabuke, isečene u vidu polumeseca u pola litre vode.
Dodati smeđi šećer i sok od pomorandže. Krčkati dok nije skuvano.
Viljuškom pritisnuti jabuke i šljive tako da otpuste sok. Popiti mešavinu što topliju.
Ne jedite ništa više od toga jedan dan i osetićete kako vam se stomak isceljuje. Moguće je da iskusite bol u stomaku ili dijareju od ovog preparata, što je normalno. Uzmite pauzu taj dan i popijte litar čiste vode u kombinaciji sa toplim preparatom.

Izvor: Webtribune.rs

Primjedbe