Ljetni recepti za odličnu tjesteninu!


Uživajte u jednostavnim ljetnim receptima za najfiniju tjesteninu s piletinom, lososom ili rajčicama.

S dolaskom vrućih dana smanjuje nam se tolerancija za dodatne izvore topline poput štednjaka ili još gore pećnice. Zbog toga vam donosimo par jednostavnih recepata i trikova za brzu pripremu tjestenine. Normativi su za 4 osobe tako da novo pripremljene specijalitete možete podijeliti s dragim ljudima.

Hladna salata s piletinom i povrćem

Sastojci:
  • 300 g pilećih prsa
  • 120 g mozzarele
  • 360 g kiselog vrhnja
  • 500 g tjestenine pužići
  • 200 g tikvica
  • 2 crvene paprike
  • 10 mini rajčica
  • peršin
  • kokosov maslac
  • začini: sol i papar
Priprema:
Skuhati tjesteninu, a piletinu isjeći na kockice, začiniti i ispeći na kokosovom maslacu. Narezano povrće pomiješati s pečenom piletinom i umiješati kiselo vrhnje. Dodati gotovu tjesteninu i šnitice mozzarele pa ukrasiti svježim peršinom i vaša jednostavna salata je gotova.

Šarafići s dimljenim lososom

Sastojci:
  • 100 g dimljenog lososa
  • 500 g tjestenine u obliku vijaka
  • 0.4 dcl vrhnja za kuhanje
  • 10 g kapara
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • začini: sol i papar
Priprema:
Popržite bijeli luk na maslinovom ulju. Kada poprimi željenu boju dodajte losos, kapare i vrhnje za kuhanje i poigrajte se začinima. Tjesteninu skuhajte i pomiješajte s umakom. Poslužite toplo.

Crno-crveni penati

Sastojci:
  • crveni luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 500 g penata
  • 1 kg mini rajčica
  • 10 dag crnih maslina
  • maslinovo ulje
  • vezica peršina
  • začini: sol, papar i bosiljak
Priprema:
Usitniti luk i peršin, narezati mini rajčice i masline. Luk popržite na maslinovom ulju, dodajte mu propasirni češnjak i narezane mini rajčice. Začiniti peršinom i s par listova bosiljka. Skuhati paštu i pomiješati s umakom. Ideja više: ukoliko ne želit kožice i koštice rajčice u vašem umaku, propasirajte ih prije dodavanja.

/ordinacija.hr/

Primjedbe