Ljepota bez hemije !


Iako smo sa svih strana bombardirane glamuroznim reklamama raznih kozmetičkih proizvoda koji će produljiti, sačuvati, osvježiti žensku ljepotu, mnogo je žena koje tragaju za prirodnim sredstvima. Odavno su poznata čarobna svojstva octa od jabuke, ružine vodice, biljnog glicerina, avokada, jogurta, krastavca, meda…
Za svakodnevno čišćenje kože, naprimjer, možete koristiti običan jogurt, koji ćete utapkati u kožu s koje ste skinuli šminku. Sloj jogurta malo pustite da prodre u kožu, a onda ga skinite mlakom vodom. Fantastičan osjećaj svježine, čistoće i napetosti kože!

Organski jabučni ocat, pak, odlična je zamjena za industrijske tonike. Koristi se na isti način, navlaženom se vatom premaže lice, a onda se ispere mlakom vodom. Ružina vodica je, pak, izvrstan tonik u zreloj dobi. Njome se namoči vata i nanese se na kožu. Biljni glicerin koji se može kupiti u svakoj ljekarni, pak, pomiješajte s istom količinom vode. Dobit ćete izvrstan omekšivač za koču. Imate i suhu kožu, podarite joj mekoću tako što ćete je jednom do dvaput tjedno namazati bademovim uljem, uljem breskve ili avokada. Odlično je i blago maslinovo ulje. Sa će ta ulja obnoviti prirodna ulja u koži, omekšati je i navlažiti.

Za omekšavanje i osvježenje kože lica probajte MASKU OD AVOKADA.
Sastojci su:
  • 2 žlice avokada
  • žlica meda
  • 3-4 kapi jabučnog octa
Sve dobro izraditi štapnim mikserom ili zgnječiti vilicom dok se ne dobije kašasta smjesa. Nanijeti je na kožu lica i vrata, leći 10-15 minuta, opustiti se dok maska djeluje. Obrisati je mekanom, vlažnom krpom te lice isprati toplom vodom. Učinak je fantastičan! Uživajte! Obradujte svoje lice!

Izvor:  onenastupaju.hr

Primjedbe