ŠOKANTNO OTKRIĆE! Test krvi koji predviđa dužinu življenja i prijetnju raka!Stručnjaci sa Sveučilišta u Bostonu navode da su otkrili test krvi koji predviđa koliko dugo ćete živjeti. Govore kako test pomaže predvidjeti i hoće li osobe oboljeti od raka, srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Bolesti će se moći otkriti u ranoj fazi, što utječe na njihovo liječenje kao i na krajnji ishod.

Istraživači svoje tvrdnje temelje na proučavanju genetskih osobina ili biomarkera iz uzoraka krvi. Analizom biomarkera u mogućnosti su povezati hoće li osoba ostarjeti zdravo ili će oboljeti.

Uzorci su bili povezani s različitim vjerojatnostima od oboljenja za život opasnih bolesti kao što su rak, srčane bolesti i dijabetes tipa 2. Tim sa Sveučilišta govori kako bi ovo otkriće moglo spasiti živote onih kojima prijeti veća vjerojatnost od oboljenja.

“Ova analiza pokazuje da postoje različiti “potpisi” na biomarkerima. Značajna je njihova povezanost s fizičkim funkcijama, obolijevanjem i smrtnosti, jer ukazuju na to da ti uzorci predstavljaju razlike u biološkom starenju”, navodi Paola Sebastiani, sveučilišna profesorica biostatike. Dodala je kako već postoje mnogi pokazatelji kojima se mogu predvidjeti određene bolesti poput bolesti srca, ali da su ovim istraživanjem još jedan korak ispred. Dokazali su kako određeni obrasci skupina biomarkera mogu ukazati koliko dobro osoba stari kao i rizik za određene sindrome i bolesti koje su povezane sa starošću.

Analizirali su krv od 4.700 ljudi, u dobi od 30 do 110 godina. Ispitali su zdravstveno stanje sudionika ankete, uključujući stopu zastupljenosti bolesti te identificirali 26 biomarkera koji predviđaju bolje fizičko i kognitivno funkcioniranje organizma, viši stupanj rizika za pojavu dijabetesa tipa 2, karcinoma, srčanih bolesti i drugih.

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

Primjedbe