Izgledajte svježe i odmorno za samo pola sata !!!Ubrzan način života, zahtjevan raspored na poslu i manjak sna najprije se vide na vašem licu...

Donosimo vam savjete kako da izgledate svježe i odmorno za samo 30 minuta.
Krastavac za hidrataciju i odmorne oči
Narežite krastavac na kolutove, a zatim ih ostavite 5 minuta u zamrzivaču.
Dva koluta krastavca ostavite sa strane, a ostalima masirajte kožu lica i vrata.

Maska od gline za savršen ten
Nanesite masku od gline i ostavite masku da odstoji 20 minuta (u međuvremenu na oči stavite kolutove od krastavca). Maska od gline daće koži matiran izgled, potaknuti cirkulaciju kože, dati svjež i odmoran izgled, a ujedno i ukloniti nepoželjne nečistoće i masni odsjaj.

Krema za lice za gipkost i sjaj kože
Nanesite BB kremu ili kremu koju svakodnevno koristite. Po želji možete nanijeti i puder, no budući da će koža nakon maske od gline izgledati savršeno, možete ovaj korak i da preskočite.

Vizuelno otvorite oči
Na oči nanesite sjenku u veseloj boji (nikako tamne sjenke, poput modroplave, tamnoljubičaste i smeđe). Ukoliko želite da nanesete tuš, odaberite onaj u boji (plavi, zeleni, boja zlata). Svijetla boja sjenki i tuša učiniće oči vizuelno “odmornijima”. Ukoliko uvijete trepavice uvijačem, to će vizuelno “otoriti oko”.
Nanesite debeli sloj maskare. Malo boje na usnama i obrazima… Nanesite na usne sjaj vesele boje i na lice malo rumenila.

Izvor: vijesti.me

Primjedbe