Uz ovaj kućni test lako saznajte imate li kandidu !


Odrediti nivo kandide u organizmu možete uz pomoć labaratorijskih nalaza: savjetuje se bris jezika na gljivice , kao i pregled stolice na gljivice. Najpouzdaniji medicinski test za candidu je test imunokompleksa i IG test.
Međutim, postoji i kućni test za candidu, nepoznatog porijekla, koji ljudi koriste već dugi niz godina da bi odredili nivo kandide u organizmu. Test je jednostavan, besplatan i daje pouzdane rezultate.

Kandida test. Evo šta treba da uradite:
Pre nego što odete na spavanje, napunite čašu čistom vodom i ostavite je kraj kreveta.
Sljedećeg jutra, odmah pošto se probudite, pljunite u vodu. Ne pokušavajte da sakupite u ustima veliku količinu pljuvačke, samo pljunite ono malo što imate u ustima posle buđenja.
Potom, ostavite čašu 15 minuta. Nakon toga, pronađite izvor svjetlosti i pogledajte u čašu.
Ako je vaša pljuvačka ostala na površini čaše ili se otopila, s vama je sve u redu. Normalno je ako su u vodi prisutni mjehurići vazduha. Ako je voda postala mutna ili se u vodi vide trake, koje se spuštaju prema dole, ili ako se pljuvačka sakupila dole, postoji velika mogućnost da imate previše kandide u organizmu.

U ovom slučaju predlažemo da se obratite za savet svom ljekaru ili da pokušate da se riješiti kandide na prirodan način.

Simptomi

Simptomi prekomijernog broja kandide u organizmu su: hronične gljivične infekcije sa simptomima svraba, pečenja i pojačanog iscedka, probavni simptomi kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i gasovi, grčevi, dijareja, konstipacija i žgaravica, alergija, kijanje, začepljenje nosa, hronični iscjedak iz nosne šupljine.
Takođe, čest kašalj, bol u grlu, prehlada, astma, alergija na hranu, hronični umor, simptomi nervnog sistema kao što su anksioznost, depresija, iritabilnost, slabo pamćenje i slaba koncentracija i problemi s menstrualnim ciklusom i kožni osipi.

Uzroci

Povećanoj koncentraciji kandide pogoduje: liječenje antibioticima, oslabljeni imunološki sistem, upotreba kontraceptiva ili hormonske terapije, prehrana bogata rafiniranim šećerom, trudnoća i dijabetes.

Izvor: http://uspesnazena.com

Primjedbe