Kako jesti zdravo, a jeftino? Pročitajte...

Jesti zdravo, a jeftino! Da li je to moguće u uslovima u kojima trenutno živimo?
Da, moguće je odabrati zdravi stil života i pravilno se hraniti, a pri tome ne ostaviti gomilu novca u trgovini .
Sigurno znate kako u kupnju namirnica ne biste trebale ići gladne jer će vam se najvjerojatnije dogoditi da ćete u košaricu natrpati mnoštvo nepotrebnih namirnica i potrošiti pravo bogatstvo. Ako ste još k tome i pobornica zdrave prehrane, morate biti oprezne i kupovati pametno ako želite sačuvati koju marku u vašem novčaniku.

Birajte sezonske namirnice

Ne samo da voće i povrće ima bolji okus kada ih jedemo za vrijeme sezone, nego ćemo ih čak i manje platiti. Zašto biste potrošili 25 kuna ili više na kilogram paprike tijekom zimskih mjeseci kada za ručak možete pojesti sezonske prokulice? Strpite se do ljeta i jedite sezonski kako bi vam vaš novčanik bio zahvalan.

Smrznite ostatke

Bez obzira je li riječ o tek ubranim jagodama ili pilećoj juhi koju niste pojeli do kraja, nemojte se razbacivati s hranom i baciti je u smeće. Slobodno zamrznite ostatke hrane, a pogotovo ako je riječ o voću koje se može iskoristiti kao sastojak u kolačima ili za sok. Ista stvar vrijedi i za povrće, za koje mnogi nutricionisti kažu da je nutricionistički hranjivije kao zamrznuto nego svježe, piše InStayle. Pripremiti se možete i unaprijed pa tijekom ljetnih mjeseci kupite sezonsko voće i povrće koje možete zamrznuti pa kada stigne zima onda ih iskoristite.

Kupujte veće količine

Orašasti plodovi i druge sjemenke uglavnom su jeftinije kada se kupuju u većim količinama. Ako ih uz to pravilno skladištite, onda će trajati duže vrijeme.


Birajte cijeli proizvod 

Umjesto da za ručak kupite samo pileća prsa i gotovu juhu radije kupite cijelo pile. Na taj način imati ćete više obroka narednih par dana, a neće puno više potrošiti.

Izvor:  net.hr





Primjedbe