LIJEK PROTIV GLJIVICA KOJI SAMI MOŽETE NAPRAVITI !

U borbi protiv gljivica najvažniji su strpljenje i upornost. Naime, sasvim je uobičajena pojava da se i nakon temeljnog liječenja nakon kratkog vremena gljivice ponovno vrate. Da bi liječenje gljivica bilo što uspješnije treba se poslužiti svim raspoloživim sredstvima, među njima prvo mislimo na prirodne lijekove a tek onda na odlazak u apoteku.

Neki prirodni lijekovi protiv gljivica mogu direktno djelovati kao sredstvo za uništavanje ove napasti a drugi mogu pomoći da se infekcija ponovo ne vrati.

Prvo da spomenemo bijeli luk. Bijeli luk je najopasniji prirodni neprijatelj gljivica. Usitnjen ili zarezan primjenjuje se direktno na oblast zahvaćenu gljivicama i obično veoma brzo donosi olakšanje. Da bi se postiglo potpuno izlječenje potrebno ga je koristiti kontinuirano tijekom dužeg vremenskog perioda.

Drugo mjesto na našoj ljestvici zauzima jogurt. Ovaj osvježavajući napitak u sebi sadrži takozvane “dobre bakterije” koje su veoma korisne u borbi protiv gljivica. On se sasvim slobodno može koristiti za tretiranje kože i sluzokože, spolja i iznutra. Znači, može se jednostavno utrljati na vidljiva i lako dostupna oboljela mjesta ili možete njime namočiti tampon ako je potrebno primijeniti ga iznutra. Savjet, ne treba ga ostavljati da djeluje tijekom dužeg
vremena, jer tada ima tendenciju da izazove suprotan efekt.
Najbolje je da se potpuno ispere nakon nekoliko minuta djelovanja jer je za to vrijeme već obavio svoj zadatak. Ovaj proces treba ponoviti nekoliko puta u toku dana.

Za suzbijanje raznih bolesti kože i sluzokože dobar je jabučni ocat, a primjenjuje se izvana i iznutra. Međutim, pošto je ovo veoma jaka supstanca, za tretiranje gljivičnih oboljenja preporučuje se primjena u razblaženom obliku, sa vodom naravno. Ova terapija može biti naročito djelotvorna ako se kombinira uz terapiju sa bijelim lukom. Samo, nemojte nikako koristiti obični, bijeli ocat! On čak može razbuktati razmnožavanje gljivica.

Primjedbe