KOJE DVIJE VRSTE SJEMENKI BISTE TREBALI KONZUMIRATI SVAKODNEVNO KAO PREVENCIJU RAKA?

Sjemenke su bogat prirodni izvor vrijednih masnoća i minerala.

Sjemenke su fantastične kao zdrave grickalice koje možeš lagano tostirati i dodati im neki umak. Odličan su dodatak slatkim i slanim jelima ili za posipanje domaćeg kruha, peciva, salate, jogurta. Vrijedan su izvor kvalitetnih masnoća i minerala. Evo koje dvije sjemenke bi trebali konzumirati svakodnevno.

Lanene sjemenke



Lanene sjemenke bogate su hranjivim tvarima kao što su omega-3 masne kiseline koje imaju jaka antioksidativna svojstva te dijetalna vlakna. Djeluju preventivno na pojavu raka, srčanih oboljenja i osteoporoze. Osim hranjivih tvari lanene sjemenke sadrže vitamin B, vitamin C i E, kalcij, željezo, magnezij i mnoge druge. Ubrzavaju metabolizam i dobre su za sve one koji žele smršaviti.

Sjemenke konoplje


Sjemenke konoplje također potiču mršavljenje, smanjuju loš kolesterol, reguliraju krvni tlak te povećavaju energiju. Bogate su proteinima, mastima i ugljikohidratima, i opskrbljuju tijelo s vitaminima i dobrim masnim kiselinama. Također su dobre za konzumiranje kao prevenciju od raka.

Primjedbe