Krema protiv celulita: Prvi rezultati u kratkom roku ! Iznenadit ćete se :)


Celulit se najčešće javlja kao posljedica loše cirkulacije, stoga je važno pozabaviti se vježbama koje pomažu da masnoće, zarobljene ispod kože, ponovno dođu u krvotok te se tamo sagore.

Razlog za pjavu celulita je, osim genetike, način života, prehrana i nedovoljno kretanje. Sve češće uzimanje kontracepcije dodatno stvara i pogoršava celulit. Celulit je više od estetskog problema, to je bolest, jer u kasnijim fazama bude jako bolan na dodir, te ga je potrebno liječiti. Ne postoji najbolji tretman za celulit, već je tu kombinacija tretmana, jer jedan tretman ne može djelovati na sve uzroke celulita. Danas konačno možemo reći da smo pobijedili celulit zahvaljujući najnovijim tehnologijama, te on ne mora više biti naša noćna mora.

Za razvoj celulita odgovorna je građa ženskog masnog tkiva kojeg imaju 30% više od muškaraca. Na mjestima tipičnima za razvoj celulita nalazi se posebna vrsta masnih stanica koje imaju ulogu nakupljanja masti, te se nikakvom dijetom ili fizičkom aktivnosti ne može utjecati na njih.
Pripremiti domaću kremu protiv celulita uopšte nije teško. I što je bitno, takva krema je mnogo efikasnija od kupovnih preparata. Domaća krema protiv celulita, pripremljena po ovom receptu, pokazaće prve rezultate već poslije par nanošenja.

Ovakva krema,veoma jednostavna i veoma popularna idealno je sredstvo u borbi sa „narandžinom korom“, takođe je efikasna i u borbi protiv strija.

Potrebno je:
- 1 šolja kafe,
- 1/4 šolje braon šećera
- maslinovo ulje.

Sipajte kafu i šećer u staklenu teglu, pa dodajte maslonovo ulje i dobro promešajte.
Trebalo bi da dobijete pastu srednje gustine, pa dodajte još malo maslinovog ulja ako je potrebno.
Teglu sa ovom mješavinom možete da držite u kupatilu i da koristite pre ili posle tuširanja za tretiranje celulita. Poslije korištenja samo dobro isperite mlakom vodom.

Redovno koristite ovu pastu i sigurno ćete primjetiti rezultate.


Izvor: http://uspesnazena.com

Primjedbe