Prirodom protiv raka prostate! NEVJEROVATNO


Precision Oncology iz Sjedinjenih Drzava ustanovila je da kombinacija triju prirodnih supstanci takoreci "otapa" celije raka prostate. Naucnim istraživanjem pod nazivom "Kombinatorni tretman prirodnim materijama" ustanovljeno je da postoje materije koje sprecavaju rast tumora kod raka prostate, jer dovode do kljucnih modulacija metabolizma celija raka.

Ovo otkrice mozda omogucuje oboljelima da se protiv raka prostate bore hranom.
A evo i koje su ove tri prirodne supstance:

1. Urolska kiselina
2. Kurkumin
3. Resveratrol

Urolska kiselina se nalazi u pepelu jabuka, kurkumin u kurkumi, a resveratrol u crvenom grozdju. To bi znacilo da kombinacija jabuka, kurkume i crvenog grozdja djeluje protiv raka prostate, jer sadrzi kljucne sastojke koji sprecavaju razvoj ove vrste raka.

Istrazivacki tim je dao i objasnjenje, koje glasi ovako: kombinacija urolske kiseline, kurkumina i resveratrola deluje tako sto onemogucava da celije raka prostate dobiju nesto sto im je potrebno za rast, a to je glutamin. Dakle, radi se o blokiranju priliva hranjive materije potrebne za rast celija raka prostate.

Ovo je samo jos jedna od mnogih do sada otkrivenih specificnih kombinacija prirodnih supstanci koje su se pokazale kao borci protiv raznih vrsta bolesti. Pretpostavlja se da ih zapravo ima mnogo, ali s obzirom na to da je ukupan broj prirodnih materija velik, a broj njihovih kombinacija jos daleko veci, nije nimalo lak zadatak otkriti pravu kombinacuju. Zato je svaka novootkrivena prava fascinacija.

Izvor:  priroda-leci-sve.com

Primjedbe