Ovo su netipični znaci koji upućuju na srčane probleme!


Uslijed žestokog dnevnog tempa ponekad ni ne stignemo primijetiti one sitne signale koji nam govore da se s našim tijelom nešto neobično događa
Ponekad nam se čini da pretjerujemo i da smo možda hipohondri, jer stalno nešto neobično odnosno neuobičajeno primijećujemo na svome tijelu i njegovu funkcioniranju. Naročito ako pregled kod liječnika ustanovi da je s našim zdravljem sve u redu i da mjesta za paniku – nema. No, dogode se ipak oni slučajevi kada je naš samopregled značio – život. Upravo zbog toga bi, ali i činjenice da su često simptomi na određene bolesti netipični, trebalo ipak nastaviti pratiti znakove na svome tijelu. Saznajte koji su netipični simptomi koji ukazuju da sa glavnom pumpom u vašem organizmu, srcu, nešto nije u redu.

UMOR – Ako stalno osjećate umor, to može ukazivati na mnogo toga. Kada isključite faktore kao stres, štitnjaču, neispavanost… možda je riječ o problemima sa srcem? Naročito ovo vrijedi ako je riječ o umoru uslijed kojega se osjećate bolesno. Moguće da vaše srce ne dovodi dovoljno kisika u tijelo.

BOL U VRATU – Može doista biti riječ o tome da nemate dobar položaj dok spavate ili da previše sjedite i gledate u zaslon kompjutora, ali isto tako, ukočenost i bol u vratu signalizira da imate problema sa srcem.

VRTOGLAVICA – Nizak tlak ili anemija najčešći su simptomi vrtoglavice. No, ona se može događati i zbog začepljenih arterija. Također, migrene se često javljaju kod srčanih bolesnika.

OTICANJE STOPALA – Posrijedi može biti slaba cirkulacija, zadržavanje vode u organizmu, ali i zatajenje rada srca, uslijed kojeg srce ne pumpa optimalno krv u vašem tijelu. Ako vas pak boli dok hodate i osjećate grčenje u mišićima, moguće je da imate blokirane arterije.

BOLOVI U ČELJUSTI – Bol u donjem dijelu lica, koja može zahvatiti i uši, ukazuje da imate problema sa srcem i da se lako može dogoditi srčani udar.

Izvor:  story.hr

Primjedbe