Ove su biljke prirodni antibiotici!


Organizam ih puno lakše podnosi od sintetskih
Antibiotici su najčešće propisivani lijekovi na svijetu, a njihova uporaba sve više raste. Uništavaju rast uzročnika bolesti. Djelotvorni su u borbi protiv zaraznih i upalnih bolesti izazvanih bakterijama. Naš organizam puno lakše podnosi prirodne antibiotike od onih sintetskih zato što prirodni ne opterećuju jetra i bubrege i ne dovode do preosjetljivosti poput alergija. Bez ikakva straha mogu ih uzimati kronični srčani bolesnici, dijabetičari i djeca.

Prirodni antibiotici:
CIMET
Djeluje protuupalno, protuvirusno i ublažava bolove. Primjenjuje se pri liječenju bolesti grla, bronhitisa i upale uha. Izbjegavajte ga u trudnoći.

MAJČINA DUŠICA
Djeluje antiseptički i antibakterijski. Preporučuje se za liječenje prehlade, kašlja, astme, gripe, bronhitisa, upale grla i ždrijela.

PROPOLIS
Djeluje samo na patogene bakterije i ne uništava crijevnu floru organizma. Preporučuje se za liječenje infekcije gornjih dišnih puteva, sinusitisa, upale uha i za zaštitu jetara.

MATIČNA MLIJEČ
Djeluje antibakterijski i antivirusno. Pomaže u suzbijanju nekih malignih oboljenja. Preporučuje se protiv umora i za jačanje obrambene sposobnosti organizma.

MAŽURAN
Djeluje atibakterijski, antivirusno i fungicidno. Preporučuje se protiv grčeva, kod upale sinusa, protiv grlobolje, prehlade, gripe i upale mokraćnog mjehura.

Izvor:  story.hr

Primjedbe