ZAŠTO JE DOBAR JUTARNJI SEKS !

Seks je dobar u bilo koje doba noći ili dana, ali budimo iskreni, jutarnji seks je najbolja stvar ikada. Da, možda ne izgledate najbolje, kosa je u haosu i šminke nema (ili imate rakunske oči zbog razmazane maskare), ali ako dozvolite da vas to zaustavi, propustićete najbolji seks ikada!
Seks ubrzava cirkulaciju, smanjuje krvni pritisak, ublažava glavobolju, podiže samopouzdanje, poboljšava san, jača imunitet i troši kalorije. Pitate se zašto bi trebalo da praktikujemo seks baš u jutarnjim satima?

Poboljšanje odnosa

Prije svega, seks definitivno zbližava ljude. S obzirom na to da seks popravlja raspoloženje, zamislite samo kako bi bilo lijepo započeti dan pozitivnim vibracijama! Osim toga, od jutra ćete imati sretne uspomene o kojima ćete moći razmišljati ostatak dana.

Smanjena anksioznost

Endorfini i drugi „dobri“ hormoni, poput oksitocina i dopamina, podstiču cirkulaciju, smiruju misli i ublažavaju lučenje kortizola. Kortizol je „loš“ hormon koji se izlučuje u stresnim situacijama i čest je uzročnik mnogih bolesti.

Intenzivniji orgazmi

Nakon višesatnog odmora, klitoris je osjetljiviji i odlično reaguje na stimulaciju. Kada kažemo „odlično reaguje“, mislimo na mogućnost postizanja intenzivnijih, ali i višestrukih orgazama.

Bolja koncentracija

Orgazam smanjuje nivo kortizola, smiruje um i popravlja koncentraciju. Seks može da ima isto dejstvo kao i jutarnja meditacija, samo što ćete uz seks potrošiti još više kalorija!

Ubrzavanje metabolizma
Tokom noći, metabolizam se usporava i ujutro je takav još neko vrijeme. Najbolji način za pokretanje metabolizma je umjerena jutarnja vježba ili... jutarnji seks!

Izvor: vijesti.me

Primjedbe