Lijena probava se rješava ovim trikom !Pravilna prehrana najbolji je regulator probave, ali nekada ni to ne pomaže
 
Uzroke lijenih crijeva moguće je prevladati promjenom prehrane, a ponekad je potrebno potražiti i pomoć liječnika, posebice ako se poremećaj javi uz neku bolest ili neka fiziološka stanja. No nema li drugih tegoba, rad crijeva prilično je jednostavno pokrenuti, i to promjenom načina prehrane i kretanjem. Promjena načina prehrane podrazumijeva umjereno konzumiranje bjelančevina i šećera, manje prerađenih namirnica i povećan unos prehrambenih vlakana. Pomoći će ako se ograniči konzumiranje kalcija i poveća unos ostalih minerala (posebno magnezija) te ako se smanji konzumiranje začina. I način konzumiranja hrane može pomoći radu crijeva – svaki zalogaj treba dobro prožvakati.

Zatvor ili opstipacija, stanje uslijed kojeg se naša crijeva ne prazne na spontan način, doista može biti problem. I to vrlo neugodan i bolan. Bezuspješni odlasci na zahod doista mogu biti frustrirajući te uvelike utječu na naše raspoloženje.
Ako takvo stanje potraje ili se često događa, može donijeti i jaku bol u predjelu trbuha te nadutost. Iako je pitanje redovite stolice vrlo individualno, normalnim se smatra jednom dnevno ići na toalet. I kada niste skloni zatvoru, nije neobično ako vam se dogodi uslijed nekih promjena poput putovanja, promjene okoline ili pak zbog velikog stresa, kada imate hemeroide, tijekom trudnoće i nakon poroda. Također, lijekovi te prehrana mogu utjecati na probavu.

Pravilna prehrana najbolji je regulator probave, no što ako vam ni to ne pomaže? Iskušajte jednostavan trik koji ne uključuje nikakav čarobni napitak niti promjenu prehrane. Riječ je o postupku koji koristi akupresura, drevna istočnjačka tehnika samoiscjeljenja koja koristi znanje i – prste.
Naime, dovoljno je čvrsto pritisnuti prstima područje ispod pupka – točnije usredotočite se pritom na uravnoteženo disanje i ponovite postupak, ako je potrebno, nekoliko puta dnevno. Pritisak na tom mjestu stimulira crijeva da se više pokreću što aktivira istovremeno i imunološki sustav.

Izvor: story.hr

Primjedbe