Zategnite butine bez puno muke


Svi mi želimo savršene noge, ali na tome mora da se radi.
Postoji nekoliko efikasnih načina koji mogu da pomognu u skidanju masnih naslaga na butinama u kratkom roku. Ne postoji jedna vježba ili dijeta koja topi salo na butinama, ali postoje promjene u dnevnoj rutini, koje čine da noge izgledaju zategnuto.

Prije svega, velika je korist od kardio vježbi. Možete smanjiti obim butina kardio vježbama, jer one utiču na to da vam se tijelo kreće. Morate da sagorite kalorije brzo i u velikim količinama. 60 minuta kardio vježbi, 5 puta sedmično, osiguraće fit figuru. Samo je važno da sve vrijeme radite nogama.

Zatim, hodajte uzbrdo. Dok hodate vaše noge će biti u pokretu, mišići će se tonirati i zategnuti. Na uzbrdici ćete sagorjeti više kalorija, pa zato sljedeći put kad odlučite da idete u šetnju birajte brdovite krajeve, po kojima ćete se penjati najmanje pola sata.
Idite na jogu ili pilates. Dok kardio vježbe smanjuju težinu, joga i pilates izgrađuju mišiće na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani butina, jer su mnoge vježbe fokusirane na donje tijelo i snagu u leđima.

Ne preskačite doručak. Pojačajte svoj metabolizam od ranog jutra, a u toku dana samo uzmite užinu. Izbjegavajte obimne obroke. Jedite proteine i složene ugljene hidrate, a zatim idite na jutarnji kardio. Izgubićete masti i izgraditi mišiće, dok će vam ugljeni hidrati dati energiju.
I, naravno, pijte mnogo vode. Umjesto gaziranih sokova birajte vodu. Ona nema kalorija, hidrira vaše tijelo i čisti organizam od otrova i toksina. Osim vode, uzmite i malo mlijeka zbog kalcijuma. Dan završite šoljom čaja.

(ljepotaizdravlje.rs)

Primjedbe