Udobnost i elegancija u jednim cipelicama


Svaka modna sezona sa sobom nosi nove trendove, kao i pojedinačne komade koji redom postaju veliki modni hitovi.

Naravno, najviše trendova stvara se u svijetu cipela, jer poznato je da su mnoge žene slabe na cipele i da su zbog određenih modela spremne ući u konkretniju investiciju.
Baletanke su vječni klasik kojem se sve žene s razlogom vraćaju svake sezone. Jednostavne su za kombinovanje i udobne za nošenje. Stvaraju spoj ležernog i elegantnog koji svaki odjevni komad i modni dodatak čini neodoljivim. Iako se zasigurno nalaze u prestižnom društvu modnih klasika, baletanke se ovog proljeća, baš kao i na početku svake tople sezone dosad, vraćaju u novom, osvježenom ruhu inspirisanom novim trendovima.

Modna kuća "Dior" najavila je modni povratak niskih, takozvanih kitten potpetica kakve su se nosile u devedesetima. Tako su se od svih modnih noviteta istakle baletanke na petu.
Kako bi stvorili njihovo novo, još bolje, šarmantnije i privlačnije izdanje, poznati brendovi su spojili jednostavnost siluete popularnog klasika iz svijeta cipela s udobnom potpeticom od nekoliko centimetara koja stvara elegantnu siluetu, ali i zadržava udobnost ravnih modela. Savršene za baš svaku kombinaciju, kako ležerni dnevni izgled, tako i za poslovnu i svečaniju kombinaciju, baletanke s petom su proljetni must have model.

"Diorov" model sa otvorenom petom i bijelom trakicom s natpisom "J'Adior" zaludio je modni svijet i natjerao žene da elegantne visoke potpetice zamijene onima od tek nekoliko centimetara.

Neočekivana popularnost "Diorovih" cipelica podstakla je druge dizajnere, ali i sve ostale brendove da ponude slične modele.
Puno je dobrih razloga da se zaljubite u ovaj trend jer osim što su u trendu, savršen su spoj elegancije i udobnosti te vas u njima neće boljeti noge čak ni nakon cijelog dana.

/nezavisne/

Primjedbe