Šta bi svaka žena trebala znati? Neki od odgovora su veoma bitni...


Postoji nekoliko zanimljivih činjenica s kojima bi trebala biti upoznata svaka žena. Mnoge od tih činjenica već poznajete, a neke još niste ni čuli. Dobro je znati male tajne koje će svakoj ženi pomoći u njenom svakodnevnom životu kada je u pitanju njega cijelog tijela. Jeste li svjesni što bi svaka žena trebala znati?

Ah, baš bi bilo dobro kada bi postojao čaroban preparat pomoću kojeg ćete u samo jednom potezu ukloniti sve ožiljke i bore. Ništa se ne događa preko noći pa tako ni nestanak neugodnih pojava na licu poput akni, bora i crvenila.

Ono što bi svaka žena trebala znati je da ništa ne može postići bez svakodnevne njege lica koja počinje ujutro, a završava prije spavanja. Jutarnja njega lica je nezaobilazna kao i večernja i zato bi morale biti dio svakodnevnih aktivnosti svih žena.

Večernja njega lica je potrebna zato što se uz pomoć nje uklanja sva prljavština koja se nakupljala tijekom dana. Nakon što ste očistili lice važno je da nanesete odgovarajuću kremu ili losion koji će nahraniti vašu kožu.

Borba s borama mora početi ranije, a nećete pogriješiti napravite li to već na početku dvadesetih godina. Stručnjaci su bili složni u jednom, a to je da nikada nije kasno za početi s upotrebom odgovarajućih hidratantnih krema.

Prilikom svake kupovine novog preparata za lice morate si dati vremena i pročitati sastojke koji se nalaze na kutiji proizvoda. Ovo je važno kako bi izbjegli iritaciju na licu te pojavu neugodnog crvenila ili osipa. Nije svaka krema za svakoga, izbor će ovisiti o tome kakvu kožu imate i jeste li alergični možda na neki od sastojaka.

Što je s aknama? Volite li ih istiskati? Koliko ste puta imale priliku čuti kako ih nije dobro dirati? To pravilo i dalje vrijedi kada su u pitanju upaljene akne koje još nisu zrele. Ako su akne zrele onda ih možete istisnuti jer bi moglo u suprotnom nastati više štete nego koristi.

Skuplje ne mora uvijek biti i bolje. Vrlo je vjerojatno da ćete naići na kvalitetnu kremu za lice koja ne košta puno, a koja će vam pomoći u njezi kože. Najvažnije da pronađete kremu koja odgovara vašem tipu kože.

Ne zaboravite osluhnuti kratke i korisne savjete uz koje ćete se osjećati bolje. U nastavku pogledajte video kako pravilno skinuti šminku s lica.

 Izvor: savjetnica.com

Primjedbe