Raženi hljeb i namaz od borove smole liječi nesanicu!


Nesanica danas muči sve veći broj osoba i može u velikoj mjeri utjecati na kvalitetu života.
Bez obzira na to je li vaš problem u tome što ne možete zaspati, često se budite tijekom noći ili se budite prerano, velika je vjerojatnost da ćete zbog nesanice cijeli dan biti nenaspavani, što uzima danak kod vaše sposobnosti funkcioniranja tijekom dana.
Koliko sna je dovoljno varira od osobe do osobe, no većini je potrebno sedam do osam sati noću.

Povremena nesanica ne mora nužno biti razlog za brigu, no u sljedećim slučajevima ona može biti problem za vaše cjelokupno zdravlje:
  • Često ne možete zaspati po noći
  • Često se budite tijekom noći
  • Prerano se budite, čak i kada ste kasno legli spavati
  • Preko dana se osjećate nenaspavano
  • Nesanica izaziva razdražljivost, depresiju ili anksioznost
  • Smanjena vam je koncentracija i često tijekom dana osjećate umor ili nedostatak energije
  • Često imate problema sa glavoboljom

Ako vas muči nesanica, lijek možete potražiti u ražanom hljebu, poručuju narodni ljekari.
Ukoliko vas muči nesanica, lijek možete potražiti u ražanom hljebu, poručuju narodni ljekari. Propržite krišku u tosteru, a zatim je stavite u provrelu vodu da odstoji 10 minuta. Dobijenu smjesu nakon toga pojedite, pa ćete lakše utonuti u san.
Narodna medicina ražani hljeb preporučuje i u liječenju plućnih bolesti. Najdjelotvorniji je, tvrde, kada se na krišku stavi namaz od borove smole i uzima tri-četiri puta na dan.

Ruski ljekari za plućne bolesti preporučuju i čaj od mlade zelene raži. Ističu da ovaj čaj krepi i oporavlja iznemogle bolesnike. Čaj pripremite tako što ćete u litar ključale vode staviti dvije šake osušene zelene raži i kašiku žutog šećera ili meda. Posudu poklopite i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga čaj procjedite i pijte tri-četiri puta tokom dana.

Oni koji imaju mogućnost treba da u proljeće nakose mladu raž izraslu 30 centimetara, najbolje posle kiše. Potom treba dobro da je osuše na suncu, a zatim da je ostave u čistu bijelu hartiju i čuvaju do zime za čaj.

 Izvor: http://aura.ba

Primjedbe