Utrljajte ovo na bilo koji OŽILJAK i posmatrajte kako nestaje !


Koža je najveći ljudski organ, poput fine tkanine štiti vrednu imovinu. Zamislite komad svile. Samo jedna mala nepravilnost može napraviti veliku razliku u njenom izgledu. Ista situacija je i sa kožom.

Ožiljci nastaju kao posljedica oštećenja kože, najčešće zbog ozljede ili upalnog procesa. Organizam rastom novog vezivnog tkiva nastoji nadoknaditi nastalo oštećenje pri čemu se nastali defekt ne može nikada potpuno ukloniti. Uslijed toga nastaje ožiljak. Ožiljak ima prvenstveno estetsku ulogu, no nekad može ograničavati kretnje ako se nalazi u blizini zgloba.
Skupo prikrivanje ili uklanjanje ožiljaka u kozmetičkim salonima i dermatološkim ordinacijama mogu zamijeniti prirodni sastojci.

Glavni sastojak ovog recepta je med koji će poboljšati izgled vaše kože. Osim toga, poboljšat će opće zdravlje. Ova maska se može koristiti za akne, mrlje, diskoloracije i ožiljke na licu i može se jednostavno pripremiti.

Sastojci:
  • 1 žličica prirodnog meda
  • 1 žlica mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 žličica soka od limuna
  • 1 žlica cimeta
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u zdjelu dok ne dobijete gustu smjesu i dodati više meda ako je vaša koža osjetljiva. Nakon nanošenja, ostavite da djeluje 10 minuta prije ispiranja s toplom vodom i završetka liječenja s visokokvalitetnom hidratantnom kremom. Masku treba stalno primjenjivati ​​samo na ugrožena mjesta.

IZVOR: www.pozivitno.info

Primjedbe